Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαψεύδει ο Barnier ότι θέτει στόχο την προεδρία της Κομισιόν: Στηρίζω τον Weber

Διαψεύδει ο Barnier ότι θέτει στόχο την προεδρία της Κομισιόν: Στηρίζω τον Weber
Ο Γάλλος αξιωματούχος τόνισε, πως υποστηρίζει για την προεδρία της Κομισιόν την υποψηφιότητα του Manfred Weber
Ο διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, Michel Barnier, επιχείρησε να διαλύσει τις εικασίες, πως ενδεχομένως να διοργανώνει μία ανεπίσημη εκστρατεία για την  προεδρία της Κομισιόν.
Ο Γάλλος αξιωματούχος τόνισε, πως υποστηρίζει για τη θέση αυτή, την υποψηφιότητα του Manfred Weber, εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).
«Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής, η σύντομη απάντησή μου είναι ναι», δήλωσε ο Barnier, σε συνέδριο στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας όταν ρωτήθηκε αν υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Weber για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι, ο  Barnier, απολαμβάνει την επίσημη υποστήριξη του Γάλλου Προέδρου Emmanuel Macron για τη σημαντική αυτή θέση, αν και δεν είναι επίσημα υποψήφιος.
Με τις συνομιλίες για το Brexit σε πλήρη αδράνεια, ο Barnier ταξιδεύει σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, συναντά ηγέτες και δίνει ομιλίες σε ευρύτερα θέματα που σχετίζονται με το μέλλον της ΕΕ, επισημαίνει το Bloomberg.
Αυτό έχει προκαλέσει ανησυχίες στους κόλπους των ευρωπαϊκών κεντροδεξιών κομμάτων, πως κινεί τα νήματα μίας άτυπης προσωπικής εκστρατείας για την Κομισιόν, κόντρα στην επίσημη υποψηφιότητα του Weber.
Εκτός από την προεδρία της Επιτροπής, οι ηγέτες της ΕΕ πρόκειται να αποφασίσουν ποιος θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο οποίος θα προεδρεύει των συνεδριάσεών τους, ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος καθορίζει τη νομισματική πολιτική για τη ζώνη του ευρώ και ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ένωσης, ένας ρόλος για τον οποίο το όνομα του Barnier έχει επίσης ακουστεί.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης