Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuroda (BoJ): Ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας στο Β' εξάμηνο του 2019

Kuroda (BoJ): Ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας στο Β' εξάμηνο του 2019
Η παγκόσμια ανάκαμψη θα μπορούσε να ναυαγήσει μόνο εξαιτίας του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας
Την εκτίμηση ότι «η παγκόσμια οικονομία θα ανακάμψει στο δεύτερο εξάμηνο του 2019» εξέφρασε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BOJ) Haruhiko Kuroda προειδοποιώντας ωστόσο ότι «οι αβεβαιότητες παραμένουν εξαιτίας του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας».
Ο Kuroda ανέφερε ότι η παγκόσμια οικονομία σταθεροποιείται σταδιακά μετά την υφεση που παρουσίασε στα τέλη του 2018, καθώς οι κεντρικές τράπεζες διατηρούν υποστηρικτικές πολιτικές και η Κίνα λαμβάνει μέτρα τόνωσης για να στηρίξει την ανάπτυξη της.
«Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο μη ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους» είπε χαρακτηριστικά ο Kuroda στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών οικονομικών των G20 στηn ιαπωνική πόλη Fukuoka.
Η άποψη του Kuroda για τους παγκόσμιους κινδύνους είναι σημαντική ακριβώς γιατί η πρόβλεψη της BOJ για την ιαπωνική οικονομία βασίζεται στην παγκόσμια ανάπτυξη και την ανάκαμψη της.
Οι επενδυτές εκφράζουν την ελπίδα ότι ο αμείλικτος εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας δεν θα αποτρέψεις αυτή την οικονομική ανάπτυξη, γεγονός που θα μπορούσε να επιβαρύνει σημαντικά την παγκόσμια καταναλωτική κίνηση και να αποδυναμώσει τις παγκόσμιες οικονομίες.
Το ζήτημα αυτό φαίνεται α διχάζει και τους υπουργούς Οικονομικών των G20 οι οποίοι αδυνατούν να καταλήξουν σε κοινό ανακοινωθέν για το ζήτημα του εμπορικού πολέμου, ενώ εκτιμάται ότι η BOJ συγκαταλέγεται στις μεγάλες κεντρικές τράπεζες, οι οποίες θα μπορούσαν να βρεθούν υπό μεγάλη πίεση καθώς ο εμπορικός πόλεμος εγείρει φόβους για παγκόσμια ύφεση.
Ο Kuroda επαίνεσε ωστόσο την απόφαση του αμερικανικού προέδρου Donald Trump να αναβάλει την επιβολή δασμών στο Μεξικού, αφού οι δύο χώρες έφθασαν σε συμφωνία για τη συγκράτηση της παράνομης μετανάστευσης
Είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για τις ΗΠΑ, το Μεξικό για την παγκόσμια οικονομία κατέληξε ο Kuroda.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης