Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Υποβάθμιση της Deutsche Bank στο ΒΒΒ από ΒΒΒ+ - Αναγκαία η αναδιάρθρωση

tags :
Fitch: Υποβάθμιση της Deutsche Bank στο ΒΒΒ από ΒΒΒ+ - Αναγκαία η αναδιάρθρωση
Ο οίκος εκτιμά ότι η γερμανική τράπεζα θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει δυσκολίες στην προσπάθεια να σταθεροποιήσει την κερδοφορία της
Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Deutsche Bank στο ΒΒΒ από ΒΒΒ+, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch, καθώς δεν υπάρχει, όπως σημειώνει, μεγάλη πρόοδος στη βελτίωση της κερδοφορίας της γερμανικής τράπεζας.
Επιπρόσθετα ο οίκος τονίζει ότι η Deutsche Bank δεν φαίνεται να κατορθώνει να σταθεροποιήσει τη λειτουργία της, ενώ η θέση της ακόμη και στη λιανική αγορά της Γερμανίας, αν και ισχυρή δεν είναι ικανή να την βοηθήσει να ξεπεράσει τα προβλήματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οίκος δεν προσφέρει ξεκάθαρο outlook, αλλά το τοποθετεί στην κατηγορία «Evolving» («Σε εξέλιξη»), γεγονός το οποίο αντικατοπτρίζει την εκτίμηση ότι «η τράπεζα μπορεί το επόμενο διάστημα να λάβει επιπλέον μέτρα ενίσχυση της business model βάσει του οποίου λειτουργεί» αλλά και το γεγονός ότι μπορεί να καταγραφεί «ενδεχόμενη αδυναμία να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, κάτι το οποίο θα οδηγήσει σε περαιτέρω πιέσεις στην αξιολόγησή της».
Παράλληλα στην έκθεση του οίκου τονίζεται ότι «παρά τα μέτρια κέρδη της Deutsche Bank, αναμένουμε ότι ο  δείκτης CET1 θα παραμείνει πάνω από το στόχο της διοίκησης στο 13% και πάνω από τις κανονιστικές απαιτήσεις της τράπεζας και την καθοδήγηση του Πυλώνα 2.
Ωστόσο, η βελτίωση της ικανότητας της τράπεζας να διαχειρίζεται κεφάλαια και να απορροφά τον αντίκτυπο των νέων κανονισμών, συμπεριλαμβανομένων των τελικών κανόνων της Βασιλείας ΙΙΙ, εξαρτάται από την αύξηση της εσωτερικής παραγωγής κεφαλαίων.
Ο πλήρης δείκτης μόχλευσης της τράπεζας, ύψους 3,9% στο τέλος του 1ου τριμήνου, βρίσκεται στο κατώτερο άκρο του ευρωπαϊκού ομίλου και αντανακλά το μεσοπρόθεσμο στόχο της τράπεζας 4,5%.
Η τράπεζα διαχειρίζεται κυρίως την αναλογία με τη μείωση της έκθεσης μόχλευσης, όπως αποδεικνύεται από τη μείωση του CIB κατά € 100 δισ. Το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης