Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με τα μικρομεσαία στο επίκεντρο

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με τα μικρομεσαία στο επίκεντρο
ΑΓΟΡΑ: Μεταβλητότητα περιμένουν οι αναλυτές. Η στήλη παραμένει θετική, αφού οι εθνικές εκλογές όπως όλα δείχνουν θα φέρουν αλλαγή κυβέρνησης και με πιθανότατη την αυτοδυναμία. Ίσως δε η διαφορά να είναι και μεγαλύτερη από αυτή την ευρωεκλογών.

Το ΧΑ θα προεξοφλήσει ότι η επόμενη κυβέρνηση θα κάνει αρκετά από αυτά που έχει υποσχεθεί και νομίζουμε πως μετά θα κάνει μία στάση για να δει αν πραγματικά μπορεί να κάνει κάποιες τομές. Αν τώρα δείξει από το ξεκίνημα ότι μπορεί και υλοποιεί μεταρρυθμίσεις δεν θα κάνει στάση το ΧΑ.

Όπως και να έχει χρειάζεται προσοχή και τα κέρδη θα πρέπει να κατοχυρώνονται. Διορθώσεις θα γίνουν όπως γίνονται πάντα. Στο άνοιγμα ο τζίρος δείχνει πως έχει μειωθεί όπως και στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις. Οι τράπεζες και πάλι τραβάνε τα βλέμματα αλλά και η ΔΕΗ.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Πρέπει να προσεχθούν τα γραφήματα πολλών ποιοτικών μετοχών γιατί δείχνουν ότι μπορεί να δώσουν μεγάλη κίνηση. Χρειάζεται αυξημένη πάντα προσοχή και όσοι αγοράζουν τώρα να ξέρουν πως οι όγκοι σε αυτά τα χαρτιά μειώνονται ξαφνικά. Επομένως, ας φροντίσουν να έχουν διασπορά.

ΒΥΤΕ: Νωρίς-νωρίς η μετοχή άνοιξε με ισχυρή άνοδο και γρήγορα πήγε στο +12% και πάνω από το 1 ευρώ. Όχι θα κάθεται να βλέπει ομοειδείς να κάνουν ράλι και να μην ακολουθεί. Μπορεί να μην έχει το περιθώριο ανόδου των άλλων, αλλά έχει και αυτή.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Αν δεν βγάλει κάποιο μεγάλο νέο τότε θα πρέπει κάποιος να μας πει για αυτό το ράλι. Στα 0,7840 ευρώ με άνοδο 9% περίπου και όγκο 5 χιλ. τεμάχια. Στα 17,2 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Αυτή έχει μείνει πίσω σε σύγκριση με την Αλουμύλ και διαθέτει κατά την άποψή μας καλύτερο ισολογισμό.

Q&R: Νέα ανοδική κίνηση με καλό όγκο συναλλαγών. Στα 0,23 ευρώ και στο +5% με την αποτίμηση στα 6 εκατ. ευρώ.

CENTRIC: Με τα στοιχεία που διαβάζουμε για την πορεία των στοιχημάτων μέσω διαδικτύου δεν χάνει με τίποτα τις δόσεις. Στο πρώτο τρίμηνο το Stoiximan του ΟΠΑΠ είχε αύξηση τζίρου 36%. Επομένως…

Καθαρός δανεισμός αρνητικός κατά 11,7 εκατ. ευρώ και υπάρχει και απαίτηση 5 εκατ. ευρώ από την πώληση που είχε κάνει, άρα 16,7 εκατ. ευρώ. Τα επόμενα 10 εκατ. ευρώ θα αυξήσουν το ταμείο στα 26,7 εκατ. ευρώ και βέβαια υπάρχουν και κάποια άλλα bonus, στα οποία η στήλη έχει αναφερθεί αρκετές φορές και σε τιμές σημαντικά χαμηλότερες από την τρέχουσα.

ΔΕΗ: Πιστεύουμε πως η νέα κυβέρνηση αν χρειαστεί να αυξήσει τα τιμολόγια θα το κάνει και υπάρχει «αντισταθμιστικό» από το τέλος που πληρώνουν οι πολίτες στην ΕΡΤ. Έχει πει πως θα κάνει κάποια μείωση και εκεί μπορούν να γίνουν μεγάλες.

Η μετοχή μετά τη χθεσινή σημαντική διόρθωση, κινείται σταθεροποιητικά με οριακή άνοδο και όγκο 50 χιλ. τεμάχια.

CENERGY (απάντηση): Για να λέμε και την αλήθεια δεν μας παραξενεύει που δεν κάνει κάποιο μεγάλο ράλι η μετοχή. Θα πρέπει να δούμε σημαντική αύξηση της κερδοφορίας και καλές ταμειακές ροές που θα οδηγήσουν σε μείωση δανεισμού. Βέβαια ο κλάδος έχει δανεισμό συνολικά.

Εμείς προτιμούμε εταιρείες που δεν έχουν δανεισμό και πουλάνε με μικρή πίστωση. Δεν κάνουμε συγκρίσεις ομοειδών για να διαλέξουμε τη φθηνότερα. Αν έχει φθηνή στα μέταλλα παρακολουθούμε μέταλλα, αν έχει φθηνή στην πληροφορική παρακολουθούμε πληροφορική. Δεν έχουμε ανάγκη να ψάχνουμε ομοειδείς. Μπορεί η κίνηση αυτή από κάποιους να θεωρείται πως δεν είναι ορθολογική.

Εμείς για παράδειγμα δεν έχουμε ανάγκη εδώ και χρόνια να κοιτάμε τράπεζες. Δεν βγήκαμε χαμένοι. Κοιτάξαμε ποιοτικά μικρομεσαία με καλό business. Δε χάσαμε…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης