Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τι φέρνει η αναβολή της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Creta Farms για τις 26 Ιουνίου 2019

tags :
Τι φέρνει η αναβολή της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Creta Farms για τις 26 Ιουνίου 2019
Ο ρόλος των τραπεζών στις εξελίξεις της Creta Farms
Δεκαεννιά ημέρες. Αυτός είναι ουσιαστικά ο χρόνος για να βρεθεί μια λύση στην «πολεμική» σύγκρουση που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στα αδέρφια Μάνο και Τάκη Δομαζάκη της Creta Farms.
Η προγραμματισμένη γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης για σήμερα Παρασκευή 7 Ιούνιου αναβάλλεται για την Τετάρτη, 26 Ιουνίου μετά από αίτημα του βασικού μετόχου του Τάκη Δομαζάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα αναβολής είχε τη σύμφωνη γνώμη των τραπεζών που κατέχουν το 19% των μετοχών με δικαιώματα ψήφου και προέρχεται από το  πακέτο  μετοχών που κατέχουν οι δυο βασικοί  μέτοχοι.  
Οι διαβουλεύσεις των επόμενων ημερών όπως και το τελικό αποτέλεσμα, εκτιμάται ότι  θα έχει  τη σφραγίδα των τραπεζών.
Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο διοικητικό συμβούλιο θα κληθεί να επαναφέρει την ομαλότητα στην εταιρεία ενώ μέχρι σήμερα είναι άγνωστο ποιος από τα δύο αδέρφια θα πάρει το τιμόνι στα χέρια του ή θα αναζητηθεί ένα νέο πρόσωπο κοινής αποδοχής από τους βασικούς μετόχους και τις τράπεζες.
Το πεδίο αναμέτρησης των δύο αδερφών όπως όλα δείχνουν  δεν θα  είναι η γενική συνέλευση η οποία πρέπει να γίνει σε κλίμα συναίνεσης και να αναδείξει ότι η εταιρεία πρέπει να αντιμετωπίσει τα τρέχοντα προβλήματα όπως είναι η πτώση των πωλήσεων και οι ελλείψεις σε πρώτη ύλη ειδικά  για τη γαλοπούλα.
Η διοίκηση της εταιρείας είχε θέσει υψηλούς στόχους για τη φετινή χρονιά με αύξηση του τζίρου στα επίπεδα του 105 και στην ενίσχυση των λειτουργικών κερδών ενώ η διαμάχη των αδερφών από τις αρχές του έτους, έθεσε σε αμφισβήτηση την επίτευξη των στόχων.
Οι 850 εργαζόμενοι της  εταιρείας νοιώθουν τους τριγμούς που έφερε η διαμάχη των δύο  αδελφών και ευελπιστούν ότι η γενική συνέλευση της 26η Ιούνιου θα βάλει σε νέες ράγες  την εταιρεία για να διατηρήσει την ηγετική της θέση στη βιομηχανία  της αλλαντοβιομηχανίας.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr     
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης