Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στα ιταλικά ομόλογα μετά τις δηλώσεις Draghi, στο 2,53% το 10ετές - Περιορίζει τα κέρδη ο FTSE MIB

Πιέσεις στα ιταλικά ομόλογα μετά τις δηλώσεις Draghi, στο 2,53% το 10ετές - Περιορίζει τα κέρδη ο FTSE MIB
Ο Mario Draghi τόνισε ότι η Ρώμη οφείλει να σεβαστεί τους κανόνες της Ευρωζώνης, ενώ χαρακτήρισε παράνομη την ύπαρξη παράλληλων νομισμάτων
(upd) Πιέσεις δέχονται τα ιταλικά ομόλογα μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Mario Draghi.
Η ΕΚΤ αποφάσισε σήμερα να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ εκτίμησε ότι θα παραμείνουν στα σημερινά τους επίπεδα τουλάχιστον μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2020.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, εκτίμησε ότι η οικονομία της Ευρωζώνης θα διαμορφωθεί χαμηλότερα σε σχέση με το α’ τρίμηνο τόσο στο β’ όσο και στο γ’ τρίμηνο του 2019.
Επανέλαβε ότι η ΕΚΤ είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να χρησιμοποιήσει «έκτακτα εργαλεία» εάν κρίνει ότι αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να στηρίξει την οικονομία της ζώνης του ευρώ.
Αναφορικά με την Ιταλία, ο κεντρικός τραπεζίτης εμφανίστηκε απόλυτα ξεκάθαρος.
Απαντώντας σε αντίστοιχη ερώτηση, ξεκαθάρισε ότι η Ρώμη οφείλει να σεβαστεί τους κανόνες της Ευρωζώνης, αναφορικά τόσο με το χρέος όσο και με το έλλειμμά της, ενώ δεν δίστασε να τονίσει ότι «η ύπαρξη παράλληλων νομισμάτων, οποιασδήποτε μορφής, είναι παράνομη.
«Δεν υπάρχει άλλο νόμισμα από το ευρώ ή εάν υπάρχει είναι ένα… νεκρό νόμισμα», δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στα σχέδια της ιταλικής κυβέρνησης για τα «mini-Βots».
Ο Draghi προσέθεσε ακόμη ότι το σχέδιο που θα παρουσιάσει η ιταλική κυβέρνηση αναφορικά με τη μείωση του χρέους της θα πρέπει να είναι αξιόπιστο, προσθέτοντας, πάντως, ότι τα εν λόγω σχέδια, κάθε χώρας και όχι μόνο της Ιταλίας, εξετάζονται και αξιολογούνται από την Κομισιόν και όχι από την ΕΚΤ.
Περί τις 16:45, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας σημειώνει άνοδο 4 μονάδων βάσης, στο 2,53% από 2,487% στο προηγούμενο κλείσιμο, ενώ νωρίτερα είχε διολισθήσει στο 2,44%.


Παράλληλα, η απόδοση του 30ετούς σημειώνει άνοδο 2 μ.β. στο 3,32%, ενώ του 2ετούς υποχωρεί κατά 2 μ.β. στο 0,53%.
Την ίδια ώρα, το χρηματιστήριο του Μιλάνου περιορίζει τα κέρδη του, σημειώνοντας άνοδο 0,5% στις 20.247 μονάδες, ενώ νωρίτερα κατέγραφε κέρδη άνω του 1%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης