Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρηστίδης: Οι θέσεις της ΝΔ είναι πολύ συντηρητικές - Οι πολίτες χρειάζονται προοδευτική πρόταση

Χρηστίδης: Οι θέσεις της ΝΔ είναι πολύ συντηρητικές - Οι πολίτες χρειάζονται προοδευτική πρόταση
Στόχος του Κινήματος Αλλαγής είναι να νικήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ
Ψηλά βάζουν τον πήχη στο Κίνημα Αλλαγής για τις εθνικές εκλογές, καθώς στόχος είναι να νικήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να αναδειχθεί ως ο προοδευτικός πόλος-ανάχωμα στη ΝΔ.
«Οι θέσεις της ΝΔ είναι πολύ συντηρητικές και χρειάζεται να τεθεί στους πολίτες μία προοδευτική πρόταση που θα είναι το αντίβαρό της. Πρόκειται για πολιτικό ανάχωμα το οποίο φιλοδοξούμε να επιβεβαιωθεί και εκλογικά», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, αποφεύγοντας, ωστόσο, να δηλώσει αν συνδέεται με το να μην είναι αυτοδύναμη η ΝΔ.
Στο Κίνημα Αλλαγής εμφανίζονται ανοικτοί να συζητήσουν την επόμενη των εκλογών για:
-Την κατάργηση της απλής αναλογικής και την ψήφιση ενός νέου εκλογικού νόμου: «Δεν την ψηφίσαμε και καταθέσαμε τη δική μας πρόταση.
Αυτή είναι η άποψή μας και πάνω σ΄αυτή μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα», ανέφεραν κομματικά στελέχη στην καθιερωμένη συνάντηση με τους δημοσιογράφους.
-Την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας: «Αν και είναι νωρίς και με τον θεσμικό σεβασμό στον νυν Πρόεδρο, είναι καιρός να εκλεγεί Πρόεδρος από την ευρύτερη προοδευτική παράταξη που θα ενώσει όλους του Έλληνες», επισημαίνουν στη Χαριλάου Τρικούπη.
-Την πολιτική σταθερότητα μετεκλογικά: «Έχουμε αποδείξει ότι δεν βάζουμε το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό κι έχουμε δώσει δείγματα γραφής.
Στις εκλογές θα καταθέσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα και ζητάμε ισχυρή στήριξη», υποστηρίζουν και τονίζουν: «Όποιος θεωρεί ότι θα μπούμε σε κυβέρνηση με τον νόμο Κατρούγκαλου και Παρασκευόπουλου είναι σαφές ότι δεν μπορούμε.
Στο τραπέζι θα κάτσουμε εφόσον προκύψουν οι συνθήκες, με το πρόγραμμά μας για να βρούμε λύσεις.
Αυτό θα το αποφασίσουν οι πολίτες στην κάλπη των εκλογών», τονίστηκε στην ενημέρωση του επικοινωνιακού επιτελείου του ΚΙΝΑΛ.
Επίσης, έγινε γνωστό ότι μετατίθεται για τα μέσα της εβδομάδας η συνεδρίαση της Κ.Ε., που είχε προγραμματισθεί να γίνει την επόμενη Κυριακή, καθώς κρίθηκε ότι θα πρέπει να προκηρυχθούν επίσημα οι εκλογές.
Στη συνεδρίαση πρόκειται να ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής και οι εκλογικές επιτροπές κατά περιφέρεια που θα συντονίζουν την προεκλογική εκστρατεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης