Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επιβεβαίωσε ο Κέκροψ τη δικαστική δικαίωση στη διαμάχη με το ελληνικό Δημόσιο

tags :
Επιβεβαίωσε ο Κέκροψ τη δικαστική δικαίωση στη διαμάχη με το ελληνικό Δημόσιο
Οι φήμες που οδήγησαν τη μετοχή της Κέκροψ στο +30% χθες, 5 Ιουνίου 2019, επιβεβαιώθηκαν, με τη μετοχή να είναι σήμερα στο +4,39%
Σε επιβεβαίωση της φημολογίας περί της δικαστικής δικαίωσης προχώρησε η εταιρεία Κέκροψ, αναφορικά με τη διεκδικούμενη από το Ελληνικό Δημόσιο έκταση της.
Όπως ανέφερε η εταιρεία, το Τριμελές Εφετείο Αθηνών (Τμήμα Β΄) μετά την  με αριθμό 589/2018 απόφαση του Αρείου Πάγου, εξέδωσε  την  με αριθμό 3039/2019 απόφαση με την οποία δέχθηκε κατ΄ ουσίαν την έφεση και απέρριψε την αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου ενώ δέχθηκε και  τις πρόσθετες υπέρ της Εταιρείας παρεμβάσεις.
Οι φήμες που οδήγησαν τη μετοχή της εταιρείας στο +30% χθες, 5 Ιουνίου 2019, επιβεβαιώθηκαν, με τη μετοχή να είναι σήμερα στο +4,39%.
Αναφορικά με τη διεκδικούμενη έκταση η εταιρεία στις λογιστικές καταστάσεις χρήσης 2018 σημείωνε: Η Εταιρεία ανακοίνωσε στις 12 Απριλίου 2018 ότι εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 589/2018 απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία έκανε δεκτή την ασκηθείσα από την Εταιρεία Αίτηση Αναίρεσης της υπ’αριθ. 3401/2014 απόφασης του Εφετείου Αθηνών κατά του Ελληνικού Δημοσίου.
Ειδικότερα, ανήρεσε την εις βάρος της Εταιρείας εφετειακή απόφαση, γιατί, κατά παράβαση του άρθρου 281 ΑΚ, είχε απορρίψει ως μη νόμιμη την ένσταση καταχρηστικής ασκήσεως του δικαιώματος κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, με την οποία η Εταιρεία επικαλείτο, ότι το Ελληνικό Δημόσιο επί τουλάχιστον 70 χρόνια ρητά αναγνώριζε την κυριότητα της Εταιρείας με σειρά επιδηλωτικών πράξεων.
Η υπόθεση συζητήθηκε στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών για ουσιαστική κρίση, σύμφωνα με τις κατά τα ανωτέρω δεσμευτικές για το Εφετείο κρίσεις του Αρείου Πάγου κατά την δικάσιμο της 4ης Δεκεμβρίου 2018 και αναμένεται η έκδοση της σχετικής αποφάσεως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης