Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενισχύεται για έβδομη συνεχόμενη μέρα ο χρυσός λόγω εμπορίου και Fed, στα 1.340,65 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ενισχύεται για έβδομη συνεχόμενη μέρα ο χρυσός λόγω εμπορίου και Fed, στα 1.340,65 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου παραμένει κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών
Περαιτέρω άνοδο καταγράφει σήμερα Πέμπτη (6/6) ο χρυσός, ο οποίος ενισχύεται για έβδομη συνεχόμενη μέρα, εν μέσω προσδοκιών στις τάξεις των επενδυτών ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων αργότερα εντός του έτους.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,53% στα 1.340,65 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας κοντά στα 1.348,75 δολ. ανά ουγγιά στα οποία βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες και τα οποία αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο από τις 17 Φεβρουαρίου.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 29 Μαΐου μέχρι σήμερα, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου έχει ενισχυθεί κατά +4% γεγονός που αποτελεί το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από τον περασμένο Ιανουάριο.
Οι προσδοκίες των επενδυτών για μείωση επιτοκίων από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα, καθώς και η επιδείνωση των εμπορικών σχέσεων των ΗΠΑ με την Κίνα και το Μεξικό αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την ενίσχυση του χρυσού, ο οποίος αποτελεί παραδοσιακά ένα «ασφαλές καταφύγιο» σε περιόδους αστάθειας.
Μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε, ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα κάνει οτιδήποτε χρειαστεί προκειμένου να διατηρήσει την επέκταση της αμερικανικής οικονομίας, εν μέσω των πρόσφατων εμπορικών εντάσεων.
Αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι η κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων θα μπορούσε να σταθεροποιήσει τον χρυσό στη ζώνη των 1.340 δολ. ανά ουγγιά, ενώ αντίθετα υπάρχουν ορισμένοι αναλυτές οι οποίοι τονίζουν ότι η ανοδική πορεία του πολύτιμου μετάλλου μπορεί να έχει εξαντληθεί.
«Σε αυτό το σημείο, τα 1.365 δολ. ανά ογγιά αποτελούν ένα πολύ σημαντικό τεχνικό εμπόδιο που πρέπει να διασχίσουμε, και εάν δεν το κάνουμε αυτό, θα έχουμε σημαντική αποκόμιση κερδών», τονίζει ο αναλυτής πολύτιμων μετάλλων Walter Pehowich.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης