Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης: Ενεργές και απαράγραπτες οι αξιώσεις και διεκδικήσεις γερμανικών αποζημιώσεων

Βούτσης: Ενεργές και απαράγραπτες οι αξιώσεις και διεκδικήσεις γερμανικών αποζημιώσεων
Ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών που υποστήριξε -με αφορμή τη ρηματική διακοίνωση της Αθήνας- ότι το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων είναι λήξαν
Την υποχρέωση της Γερμανίας να μπει σε διάλογο, ώστε να βρει κατάληξη η απαράγραπτη και απολύτως νόμιμη διεκδίκηση του ελληνικού λαού επεσήμανε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, απαντώντας στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Το σύνολο των αξιώσεων και διεκδικήσεων για τις γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις που περιγράφηκαν στη ρηματική διακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης, παραμένουν ενεργές και απαράγραπτες» δήλωσε ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας.
«Πιστεύοντας ότι διερμηνεύω το σύνολο των βουλευτών και των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου, αισθάνομαι την υποχρέωση να δηλώσω, με αφορμή τη χθεσινή επίσημη απάντηση του γερμανικού ΥΠΕΞ, για το κρίσιμο ζήτημα που η παρούσα η Βουλή άνοιξε και η κυβέρνηση με ρηματική διακοίνωση ξεκίνησε για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων, ότι το σύνολο των αξιώσεων, οι οποίες περιγράφονται στη συγκεκριμένη ρηματική διακοίνωση, παραμένουν ενεργές και απαράγραπτες», τόνισε ο κ. Βούτσης.
«Θα πρέπει με πολύ μεγαλύτερη ευαισθησία όλοι μας, όλα τα κράτη, όλες οι χώρες- κυρίως οι χώρες που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτά τα ζητήματα, εν προκειμένω η Γερμανία- με πολύ μεγάλη ευαισθησία, ενάργεια, ιστορική αντίληψη, για τη διατήρηση της μνήμης, και όχι με τυπικές και απαξιωτικές εκφράσεις, να αποσυρόμαστε από έναν διάλογο που πρέπει να ξεκινήσει για να βρει τέλος αυτή η απαράγραπτη και απολύτως νόμιμη διεκδίκηση του ελληνικού λαού. Χθες υπήρξε από όλους τους ηγέτες των χωρών, η απόδοση τιμής για τη λήξη του Παγκοσμίου Πολέμου και όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι στον 21ο αιώνα, δεν πρέπει να αφήσουμε να σπάσει το αυγό του φιδιού, για μια ακόμη φορά» επισήμανε ο πρόεδρος της Βουλής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης