Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αποστολάκης προς Τουρκία: Μην προχωρείτε σε μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο

Αποστολάκης προς Τουρκία: Μην προχωρείτε σε μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο
Ανησυχώ για τον αποσταθεροποιητικό ρόλο και την προβληματική στάση της Τουρκίας είπε ο υπ. Άμυνας
Σαφές μήνυμα στην Τουρκία να μην προχωρά σε μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του για τον αποσταθεροποιητικό ρόλο και την προβληματική στάση της Τουρκίας.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο επίσημο δείπνο του 35ου συνεδρίου της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) στην Ουάσινγκτον ο κ.Αποστολάκης τόνισε ότι έχει καλέσει την Άγκυρα να απέχει από περαιτέρω μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και υπονομεύουν τη σταθερότητα και την ευημερία στην περιοχή.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι έχει τονιστεί η ανάγκη σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει μεγάλη ανησυχία για τις πρόσφατες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας που σχετίζονται με το συγκεκριμένο θέμα, λέγοντας ότι η χώρα μας έχει έναν «δύσκολο γείτονα» με τον οποίο πρέπει να ζήσει.
«Ανησυχώ για τον αποσταθεροποιητικό ρόλο και την προβληματική στάση της Τουρκίας, που εκφράζεται μέσα από αβάσιμους ισχυρισμούς που παραβιάζουν την εθνική μας κυριαρχία και τα δικαιώματα» υποστήριξε ο κ.Αποστολάκης, ο οποίος τόνισε τον ευρύτερο σταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στην ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
«Η σταθερή πολιτική και επιθυμία της Ελλάδας είναι η ειρηνική συνύπαρξη με τους γείτονές της με βάση το διεθνές δίκαιο, τις ισχύουσες συνθήκες και τη νομιμότητα.
Σε αυτή την εποχή των απρόβλεπτων προκλήσεων, η Ελλάδα παραμένει στην πρώτη γραμμή και έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας πυλώνας σταθερότητας και ένας πάροχος ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Βαλκάνια και παρά πέρα», τόνισε ο κ. Αποστολάκης.
Παράλληλα ο κ.Αποστολάκης υπογράμμισε ότι η ενεργητικότερη συμμετοχή των ΗΠΑ στα αμυντικά σχήματα περιφερειακής συνεργασίας εκπέμπει ένα σταθερό και σαφές μήνυμα.
«Θα ήθελα να υπογραμμίσω τη σημασία της συμμετοχής του υπουργού Pompeo στην πρόσφατη τριμερή συνάντηση κορυφής μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου.
Η στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με τη δέσμευσή μας για το ΝΑΤΟ, αποτελεί για μας μια αμυντική προτεραιότητα.
Από αυτή την άποψη, επενδύοντας στη μακροχρόνια φιλία μας, αυξάνουμε την δυναμική και τις νέες πτυχές των εξαιρετικών στρατιωτικών μας σχέσεων» ανέφερε ο κ. Αποστολάκης, ο οποίος χαρακτήρισε την Ελλάδα και την Κύπρο «ιστορικά προπύργια της δημοκρατίας και σταθερούς πυλώνες σταθερότητας»/

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης