Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πρόταση στη Ρωσίας σε Σλοβακία για συμμετοχή στους αγωγούς Nord Stream 2 και Turkish Stream

tags :
Πρόταση στη Ρωσίας σε Σλοβακία για συμμετοχή στους αγωγούς Nord Stream 2 και Turkish Stream
Η Μόσχα και η Μπρατισλάβα πρέπει να βρουν αμοιβαία επωφελείς λύσεις ως προς τη συμμετοχή της Σλοβακίας στα έργα κατασκευής των αγωγών Nord Stream-2 και Turkish Stream, δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός D. Medvedev κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Σλοβάκο ομόλογο του P. Pelegrini.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός είπε ότι ήδη διεξάγεται μια τέτοια συζήτηση μεταξύ των δύο χωρών σε υπουργικό επίπεδο και κάλεσε τη Σλοβακία να συμμετάσχει στα έργα αυτά.
Ο Medvedev έδειξε να κατανοεί τις ανησυχίες που εκφράζει η Μπρατισλάβα όσον αφορά τα έσοδα που αποκομίζει η Σλοβακία από τη διέλευση του φυσικού που διοχετεύεται στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας, στην περίπτωση που σταματήσει η ροή του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας.
Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός επισήμανε από την πλευρά του ότι η κατασκευή του αγωγού Nord Stream-2 θα έχει επιπτώσεις στις σλοβακικές υποδομές διέλευσης του φυσικού αερίου, μέσω των οποίων διέρχεται το ρωσικό φυσικό αέριο που φθάνει από την Ουκρανία για να καταλήξει στην Ευρώπη.
"Αυτός είναι ο λόγος που η Σλοβακία με γνώμονα αυτές τις προοπτικές, έχει αυτή τη θέση", τόνισε.
Παρόλα αυτά ο Pelegrini  δήλωσε ότι η Σλοβακία "αναζητεί τρόπους για να αξιοποιήσει τις υπάρχουσες υποδομές ώστε να τις εντάξει στο δίκτυο μεταφοράς του φυσικού αερίου ακόμη και στην περίπτωση που θα λειτουργήσει ο αγωγός Nord Stream-2 και μελλοντικά ο Turkish Stream".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης