Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα κέρδη μετά το ράλι στη Wall Street, εν μέσω προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων από τη Fed

tags :
Νέα κέρδη μετά το ράλι στη Wall Street, εν μέσω προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Αυξημένες οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ
Με κέρδη άνοιξε σήμερα (5/6/2019) η Wall Street, μία ημέρα αφότου οι μειωμένες ανησυχίες για το εμπόριο και οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), πυροδότησαν ράλι στις αμερικανικές μετοχές, με τους τρεις κύριους δείκτες να κλείνουν με κέρδη άνω του 2%.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,5% στις 25.451 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,5% στις 2.818 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,8% υψηλότερα, στις 7.584 μονάδες.


Χθες, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Jerome Powell, έδωσε «σήμα» για αύξηση των επιτοκίων.
Ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan, προσπάθησε, ωστόσο, να ρίξει σήμερα τους τόνους, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να συζητηθεί οποιαδήποτε μείωση των επιτοκίων, αν και παραδέχτηκε ότι οι καθοδικοί κίνδυνοι έχουν αυξηθεί.
Τα κέρδη των αμερικανικών μετοχών παραμένουν, ωστόσο, περιορισμένα, λόγω των απογοητευτικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν σήμερα για την απασχόληση στις ΗΠΑ.
Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ επιβραδύνθηκε τον Μάιο του 2019 σε χαμηλό εννέα ετών, σε μια ένδειξη ότι οι προσλήψεις ενδεχομένως να κατεβάζουν ταχύτητα.
Ειδικότερα, στοιχεία των ADP/Moody's Analytics έδειξαν ότι ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ πρόσθεσε 27.000 νέες θέσεις εργασίας τον Μάιο του 2019, πολύ λιγότερες από τις 180.000 που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι.
Σημειώνεται ότι η αύξηση του Μαΐου ήταν η μικρότερη από τον Μάρτιο του 2010.
Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν μετά τη δημοσίευση των στοιχείων, με εκείνη του 2ετούς να υποχωρεί προς στιγμήν κάτω του 1,8% -το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2017.


Μειωμένες εμφανίζονται, εν τω μεταξύ, οι εμπορικές ανησυχίες, καθώς αρκετοί Ρεπουμπλικανοί βουλευτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην επιβολή δασμών στις εισαγωγές του Μεξικού.
Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί με τον κυβερνήτη της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας, Yi Gang, αυτό το σαββατοκύριακο, σε μια πρώτη προσωπική συνάντηση μεταξύ βασικών διαπραγματευτών για το εμπόριο από τις ΗΠΑ και την Κίνα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης