Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): Πολύ νωρίς για να στηρίξουμε μειώσεις των επιτοκίων

Kaplan (Fed): Πολύ νωρίς για να στηρίξουμε μειώσεις των επιτοκίων
Είναι πολύ νωρίς για μια οποιαδήποτε μείωση των επιτοκίων, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan
Οι καθοδικοί κίνδυνοι έχουν αυξηθεί, αλλά είναι πολύ νωρίς για να ζητήσουμε οποιαδήποτε μείωση των επιτοκίων, δήλωσε σήμερα (5/6/2019) ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan.
«Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε αν μπορούμε ή όχι να αναλάβουμε δράση, θα προτιμούσα να είμαι υπομονετικός και να αφήσω τα γεγονότα να εξελιχθούν λίγο περισσότερο», δήλωσε ο Kaplan σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του «Bloomberg».
Ο Kaplan δήλωσε ακόμη ότι παρακολουθεί πώς οι αυξημένες εμπορικές εντάσεις επηρεάζουν την οικονομία και αν οι εντάσεις «επιμένουν».
Θα χρειάζονταν κάποια στοιχεία που να αποδεικνύουν μια «περαιτέρω επιβράδυνση» στην οικονομία, ώστε να μετακινηθεί στο στρατόπεδο εκείνων που τάσσονται υπέρ της μείωσης των επιτοκίων, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Kaplan.
«Μπορούμε και να τα δούμε, παρακολουθώ τις εξελίξεις», πρόσθεσε.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, τα επιτόκια της κεντρικής τράπεζας βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε «ουδέτερα» επίπεδα, ενώ τόνισε πως η αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων αντικατοπτρίζει τις αυξημένες εμπορικές εντάσεις.
Ο ίδιος τόνισε, πάντως, ότι οι καταναλωτές βρίσκονται σε καλή κατάσταση, ενώ υπογράμμισε ότι οι επιχειρήσεις είναι αντιμέτωπες με αβεβαιότητα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης