Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιρλανδία: Το Brexit παραμένει ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την εγχώρια οικονομία - Απαιτείται ενισχυμένη ανθεκτικότητα

Ιρλανδία: Το Brexit παραμένει ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την εγχώρια οικονομία - Απαιτείται ενισχυμένη ανθεκτικότητα
Ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας δεσμεύθηκε να ενισχύσει την ανθεκτικότητα της εγχώριας οικονομίας
Ως «βασική πρόσκληση» για την ιρλανδική οικονομία χαρακτήρισε το Brexit ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Paschal Donohoe, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε σήμερα (5/6) στο δίκτυο CNBC.
Ειδικότερα, ο κ. Donohoe δήλωσε ότι «ο κίνδυνος μίας αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία αποτελεί σημαντική πρόκληση για την ιρλανδική και την ευρωπαϊκή οικονομία».
Παράλληλα, ο ίδιος δεσμεύθηκε να ενισχύσει την οικονομική ανθεκτικότητα και την κατανάλωση, καθώς και να επιτύχει πλεόνασμα στον προϋπολογισμό και να διαφοροποιήσει τις εξαγωγές «όσο το δυνατόν περισσότερο».
«Σε αντίθεση με την περίοδο πριν από την παγκόσμια οικονομική κρίση προ δεκαετίας, τα επίπεδα της εγχώριας πίστωσης και του πληθωρισμού είναι πολύ χαμηλότερα και δεν υπάρχει υπερανάπτυξη των μισθών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Donohoe.
Όσον αφορά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Donald Trump στην Ιρλανδία, ο κ. Donohoe εξέφρασε την ελπίδα του ότι η διμερής εταιρική σχέση, η οποία βασίζεται σε πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς και η οποία θα διαρκέσει πολλές γενιές, θα αναγνωριστεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι πριν από μερικές ημέρες το Υπουργείο Οικονομικών της Ουάσιγκτον αποφάσισε να συμπεριλάβει την Ιρλανδία στη λίστα με τις χώρες στις οποίες γίνεται παρακολούθηση των συναλλαγματικών πρακτικών και των μακροοικονομικών πολιτικών.
Ωστόσο, ο Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι μέσω αυτής της επίσκεψης θα αναζητήσει ευκαιρίες για επενδύσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας της χώρας του στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης