Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκαν κατά +1,5% οι λιανικές πωλήσεις, σε ετήσια βάση, τον Απρίλιο του 2019

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκαν κατά +1,5% οι λιανικές πωλήσεις, σε ετήσια βάση, τον Απρίλιο του 2019
Σε σύκγριση με τον Μάρτιο του 2019, οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη υποχώρησαν κατά -0,4%
Επιβράδυνση κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης σε ετήσια βάση για τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (5/6) στοιχεία της Eurostat, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο όγκος λιανικών πωλήσεων αυξήθηκε κατά +1,5% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2018, έναντι ετήσιας ανόδου +2% τον Μάρτιο του 2019, γεγονός που αποτελεί επί τα βελτίω αναθεώρηση σε σύγκριση με το +1,9% των αρχικών εκτιμήσεων.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι λιανικές πωλήσεις στην ενιαία νομισματική ένωση υποχώρησαν κατά -0,4% έναντι -0,5% των εκτιμήσεων, την ίδια στιγμή που τον προηγούμενο μήνα δεν είχε σημειωθεί κάποια μεταβολή.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωση, σημειώθηκε πτώση κατά -0,3% σε μηνιαία βάση, ενώ αντίθετα κατεγράφηκε άνοδος της τάξεως του +2,9% σε ετήσια βάση.
Η μεγαλύτερη ετήσια άνοδος στην ΕΕ σημειώθηκε στον τομέα μη εδώδιμων προϊόντων, και συγκεκριμένα στο +3%, την ίδια στιγμή που οι πωλήσεις στον τομέα τροφίμων, ποτών και καπνού αυξήθηκαν κατά +2,7%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα μεγαλύτερα ποσοστά ανόδου καταγράφηκαν στη Σλοβενία (+12,7%) τη Λιθουανία (+10,2%) και την Ιρλαδνία (+10,1%) ενώ αντίθετα τα μεγαλύτερα ποσοστά πτώσης σημειώθηκαν στη Γερμανία (-0.9%) και τη Βουλγαρία (-0,2%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης