Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μεταβλητότητα και προσπάθεια συσσώρευσης

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μεταβλητότητα και προσπάθεια συσσώρευσης
ΑΓΟΡΑ: Με άνοδο το ξεκίνημα αλλά γρήγορα γύρισε χαμηλότερα. Οι αναλυτές περιμένουν αύξηση της μεταβλητότητας. Στο επίκεντρο τράπεζες και αποτελέσματα πρώτου τριμήνου. Μετά το κλείσιμο θα έχουμε και τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ, τα οποία αναμένονται καλά.

Έχουμε και κάποιες γενικές συνελεύσεις οι οποίες θα αποφασίσουν διανομή μερισμάτων ή επιστροφής κεφαλαίου, εξέλιξη που αναμένεται να μεγαλώσει την όρεξη των επενδυτών για επιλεγμένες μετοχές.

Δεν είναι κακή η συσσώρευση μετά από τη χθεσινή υποχώρηση, αλλά θέλουμε να δούμε σταθεροποίηση προκειμένου να μη γυρίσει αρκετά πίσω η αγορά και επηρεάσει την επενδυτική ψυχολογία.

ΕΧΑΕ: Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,05 ευρώ ανά μετοχή διαπραγματεύεται ο τίτλος. Η μερισματική απόδοση είναι στο 1,04%. Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης χάνει το μέρισμα.

ΔΕΗ: Ξεκίνησε με ήπια άνοδο και φαίνεται πως έχει και σήμερα αγοραστές. Ο όγκος στις 78 χιλ. τεμάχια στα πρώτα λεπτά και η τιμή στα 2,2040 ευρώ.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Δέχεται πιέσεις από το ξεκίνημα και υποχωρεί άνω του 3%. Η άνοδος είναι τρομακτική από τα χαμηλά, αλλά συνολικά έχει καταφέρει απλά να γράψει υψηλά μερικών μηνών.

ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ: Σήμερα η γενική συνέλευση της Τέρνα Ενεργειακής η οποία θα αποφασίσει την επιστροφή κεφαλαίου ή τη διανομή μερίσματος. Σημειώνεται πως 14 Ιανουαρίου είχε κάνει επιστροφή κεφαλαίου 0,30 ευρώ ανά μετοχή.

Η Motor Oil σήμερα θα αποφασίσει τη διανομή μερίσματος 0,95 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση 4,2% και θα κοπεί 26 Ιουνίου. Τον περασμένο Δεκέμβρη έδωσε προσωρινό μέρισμα 0,35 ευρώ ανά μετοχή, επομένως το συνολικό είναι 1,30 ευρώ και αντιστοιχεί σε απόδοση 5,8%.

CENERGY: Δύο μέρες η μετοχή κατέγραφε σημαντική υποχώρηση και ανακοινώθηκε πως ανέλαβε έργο. Βέβαια δεν έχουμε λεπτομέρειες αλλά από την άνοδο της μετοχής μάλλον κάποιοι θεωρούν πως είναι καλό. Σήμερα υποχωρεί στο ξεκίνημα.

CRETA FARMS (απάντηση): Καθίστε να γίνει η γενική συνέλευση. Για τη στήλη αν δε γίνει η γενική συνέλευση θα είναι αρνητική εξέλιξη. Το θέμα πρέπει να λήξει άμεσα αλλιώς θα λήξει με τους εργαζομένους και τους δανειστές ή προμηθευτές να είναι οι μεγάλοι χαμένοι.

ΑΝΟΔΙΚΕΣ: Ούτε μία που να ξεχωρίζει στο ξεκίνημα. Έχει κάνει ο Δρομέας 1.480 τεμάχια και είναι στο +2,09% αλλά ο αγοραστής είναι σημαντικά χαμηλότερα και ο πρώτος πωλητής χαμηλότερα από την τελευταία πράξη.

Οι υπόλοιπες που ενισχύονται το κάνουν με μικρό όγκο συναλλαγών. Προσπαθεί να αντιδράσει και η Ιντραλότ. Κάποια κινητικότητα εντοπίζουμε στην ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ που έχει κάνει 11 χιλ. τεμάχια και ενισχύεται 1,17%.

Από τις εταιρείες του ομίλου τη θεωρούμε ως την πιο ελκυστική και έχει καλή απόδοση από τότε που έβγαλε αποτελέσματα.

ΟΠΑΠ: Βγάζει αποτελέσματα σήμερα και αύριο έχει τηλεδιάσκεψη. Οι αναλυτές περιμένουν νεότερα αναφορικά με την ολοκλήρωση της εξαγοράς του Stoiximan και πότε θα αρχίσει να ενοποιεί την νέα εταιρεία αλλά και την πορεία των βιντεολόττο και των λοιπών παιχνιδιών. Τα αποτελέσματα πάντως σύμφωνα με τους αναλυτές αναμένονται καλά και υψηλότερα από τα περσινά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης