Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Οριακή πτώση κατέγραψε ο κλάδος υπηρεσιών τον Μάιο του 2019 - Στις 51,7 μονάδες ο δείκτης PMI

Ιαπωνία: Οριακή πτώση κατέγραψε ο κλάδος υπηρεσιών τον Μάιο του 2019 - Στις 51,7 μονάδες ο δείκτης PMI
Ο σύνθετος δείκτης δραστηριότητας των ιαπωνικών επιχειρήσεων σημείωσε οριακή επιβράδυνση στις 50,7 μονάδες
Οριακή επιβράδυνση κατέγραψε η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών στην Ιαπωνίας για τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (5/6) στοιχεία της Markit, εν μέσω πτώσης στη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αισιοδοξία των επιχειρήσεων για τους επόμενους μήνες.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 51,7 μονάδες, έναντι 51,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, παραμένοντας ωστόσο πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων για 32ο συνεχόμενο μήνα.
Οι νέες πωλήσεις στον κλάδο αυξήθηκαν με ταχύτερους ρυθμούς τον Μάιο, ενώ ισχυρή παρέμεινε και η απαχόληση σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, ο σύνθετος δείκτης PMI, στον οποίο υπολογίζεται και ο μεταποιητικός κλάδος, κατέγραψε οριακή επιβράδυνση στις 50,7 μονάδες, έναντι 50,8 μονάδων τον Απρίλιο του 2019.
«Η οικονομία των υπηρεσιών στην Ιαπωνία συνέχισε να προχωράει με μέτριο ρυθμό τον Μάιο», επεσήμανε ο οικονομολόγος της Markit, Joe Hayes, προσθέτοντας ότι «σε συνδυασμό με τον μεταποιητικό δείκτη PMI, η παραγωγή του ιδιωτικού τομέα στην Ιαπωνία αυξένεται με ρυθμό που ευθυγραμμίζεται σε γενικές γραμμές με τον μέσο όρο που παρατηρήθηκε το πρώτο τρίμηνο».
«Η τρέχουσα υποκείμενη τάση στην οικονομία της Ιαπωνίας είναι απογοητευτική και σίγουρα δικαιολογεί την ανησυχία του Abe ενόψει των επερχόμενων εκλογών για την Άνω Βουλή τον Ιούλιο και της προγραμματισμένης αύξησης του φόρου κατανάλωσης αργότερα εντός του έτους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Hayes.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης