Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές πιέσεις για το πετρέλαιο μετά τη νέα αύξηση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -2,02% και τα 60,72 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ισχυρές πιέσεις για το πετρέλαιο μετά τη νέα αύξηση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -2,02% και τα 60,72 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε «βουτιά» της τάξεως του -3,31%
(upd) Ισχυρή πτώση σημείωσε σήμερα Τετάρτη (5/6) το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από τη νέα απρσοδόκητη άνοδο που καταγράφηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού πετρελαίου την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το Brent υποχώρησε -2,02% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 60,72 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε «βουτιά» -3,31% στα 51,71 δολ. ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε χθες (4/6) το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαΐου 2019 αυξήθηκαν κατά 3,5 εκατ. βαρέλια, στα 478 εκατ. βαρέλια συνολικά.
Οι επενδυτές αναμένουν τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας αργότερα εντός της ημέρας προκειμένου να αποκτήσουν μία σαφέστερη εικόνα για την αγορά πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της SPI Asset Management, Stephen Innes, εάν τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιωθούν από την ΕΙΑ, «θα προκαλέσουν πλήγμα στις τιμές του πετρελαίου».
Υπενθυμίζουμε ότι εντός των επόμενων εβδομάδων οι χώρες του ΟΠΕΚ μαζί με τη Ρωσία αναμένεται να συναντηθούν στη Βιέννη προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν τις περικοπές στην παραγωγή τους και το δεύτερο εξάμηνο του 2019.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης