Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποκάλυψη: Κόλπο S&B στην FG Europe και η μετακόμιση Φειδάκη στο Λονδίνο

tags :
Αποκάλυψη: Κόλπο S&B στην FG Europe και η μετακόμιση Φειδάκη στο Λονδίνο
Οι πληροφορίες για μεταπώληση της εταιρίας μετά την έξοδο από το ΧΑ, οι περίεργες κινήσεις και οι ατάραχες εποπτικές αρχές και η μετακόμιση Φειδάκη στο Λονδίνο
Η υποχρεωτική δημόσια πρόταση στην FG Europe που έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στην αγορά καθώς ουσιαστικά πρόκειται για μια εξέλιξη προγραμματισμένη από το βασικό μέτοχο αφού δεν άλλαξαν χέρια μετοχές αλλά εμφανίστηκε ξαφνικά συμφωνία μετόχων, φαίνεται ότι κρύβει κινήσεις της επόμενης ημέρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια Φειδάκη σε αγαστή συνεργασία με τη FG Europe έχει συμφωνήσει μετά την έξοδο της εταιρίας από το χρηματιστήριο τη μεταπώλησή της.
Αυτό πρακτικά εγείρει ζητήματα προνομιακής πληροφόρησης έναντι των μετόχων της μειοψηφίας οι οποίοι είναι προφανές ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν τις κινήσεις των μεγαλομετόχων.
Είναι δε απορίας άξιον πως οι αρμόδιες εποπτικές αρχές δέχτηκαν την ξαφνική εμφάνιση ως μπλοκ μετόχων που προϋπήρχαν στη εισηγμένη και θεωρητικά δεν δρούσαν από κοινού και συντονισμένα αλλά ουσιαστικά δεν είχαν ποτέ διαφωνία μεταξύ τους και ομονοούσαν μετοχικά.
Είναι επίσης απορίας άξιον πως δεν προβληματίστηκε καμία εποπτική και άλλη αρμόδια αρχή από τη πώληση του 51% της ιταλικής θυγατρικής της FG Europe έναντι 10 εκ ευρώ στη Fujitsu General όταν είναι γνωστό ότι πρόκειται για εταιρία με πενιχρά μεγέθη και αποτίμηση στον ισολογισμό της εισηγμένης (κόστος συμμετοχής) μόλις 715.000 ευρώ.
Προφανώς όλα αυτά δεν τα θεωρούν περίεργα.
Και ίσως δεν είναι καθόλου περίεργο ότι ο βασικός μέτοχος κ. Γιώργος Φειδάκης αλλάζει κατοικία (παρά το γεγονός ότι η κατοικία του στην Ελλάδα έχει συγκινήσει και βασιλιάδες) και μετακομίζει όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στο Λονδίνο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν φαινόμενο μεταπώλησης εταιρίας σε υψηλότερη τιμή είχε παρατηρηθεί με την S&B όπου η εταιρία βγήκε από το ΧΑ με αποτίμηση περί τα 300 εκ ευρώ και σε ένα έτος μεταπώληθηκε με υπερτίμημα επό της αξίας εξόδου άνω του 70%!!!
Σημειωτέον δε επίσης ότι στην περίπτωση της FG μπορεί η εταιρία να αλλάξει χέρια χωρίς να ανακοινωθεί μόνο με μόνο με την αλλαγή των μετόχων της Silaner Investments που έχει δηλωθεί ως εταιρία συμφερόντων του κ. Γιώργου Φειδάκη.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης