Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δεκέμβριο καταθέτει το επενδυτικό του πλάνο ο ΟΛΘ – Με +10% τρέχει η αύξηση των όγκων διακίνησης

tags :
Δεκέμβριο καταθέτει το επενδυτικό του πλάνο ο ΟΛΘ – Με +10% τρέχει η αύξηση των όγκων διακίνησης
Το επενδυτικό πλάνο ύψους 180 εκατ. ευρώ, ενδέχεται να φέρει κάποιο δανεισμό στην εισηγμένη, από αρνητικό κατά 91 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος της χρήσης 2018
Μέχρι τον προσεχή Δεκέμβριο επιθυμεί η διοίκηση του ΟΛΘ να έχει ολοκληρώσει το τελικό επενδυτικό της πλάνο και να είναι έτοιμη να το καταθέσει προς έγκριση.
Κατά τη διάρκεια παρουσίασης των αποτελεσμάτων σε αναλυτές, ανέφερε πως με βάση τα προσωρινά στοιχεία, η αύξηση του όγκου διακίνησης καταγράφει αύξηση 10% στο τετράμηνο, και αυτό οφείλεται σε μία σειρά από βελτιώσεις που έχουν γίνει.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε πως η κατάσταση των γερανών όπως την παρέλαβε δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση και μετά τις βελτιώσεις έχει αυξηθεί σημαντικά η απόδοσή τους.
Το επενδυτικό πλάνο ύψους 180 εκατ. ευρώ, ενδέχεται να φέρει κάποιο δανεισμό στην εισηγμένη, από αρνητικό κατά 91 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος της χρήσης 2018.
Ωστόσο, δεν αναμένει σοβαρό ύψους δανεισμού, ενώ επιθυμεί και τη διατήρηση της διανομής μερισμάτων σε ικανοποιητικά επίπεδα για τους μετόχους.
Κρίσιμη για την αποτελεσματικότητα των επενδύσεων που θα γίνουν είναι και η αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου.
Η διοίκηση δεν έδωσε κάποια εκτίμηση για το που μπορούν να κυμανθούν τα μεγέθη της εταιρείας μετά την ολοκλήρωση των επενδύσεων, αφού όπως είπε είναι ακόμα πολύ νωρίς.
Αυτό που είπε όμως είναι πως επιθυμεί να έχει τελειώσει τις επενδύσεις μέχρι το τέλος του 2023 αντί του 2025.
Θα ρίξει επίσης το βάρος και στην κρουαζιέρα προκειμένου να αρχίσει να δίνει οφέλη στον ισολογισμό.
Υπενθυμίζεται πως τα κέρδη μετά από φόρους το 2018 διαμορφώθηκαν στα 17,15 εκατ. ευρώ, έναντι 7,2 εκατ. ευρώ του 2017, σημειώνοντας υπερδιπλασιασμό και αύξηση κατά
136,8%, με το σχετικό περιθώριο να διαμορφώνεται στο 29,3%, επί του κύκλου εργασιών.
Η σημαντικά βελτιωμένη κερδοφορία οφείλεται σε σειρά παραμέτρων.
Συγκεκριμένα, σημειώθηκε σημαντική βελτίωση της αποδοτικότητας της λειτουργίας των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού της εταιρείας, σε συνδυασμό με αυξημένη κίνηση, τόσο στον Σ.ΕΜΠΟ, όσο και στο Συμβατικό Λιμάνι.
Ακολούθως, απαιτήθηκαν σημαντικά χαμηλότερες απομειώσεις περιουσιακών στοιχείων, καθώς και σημαντικά χαμηλότερες προβλέψεις, δεδομένης της συντηρητικής πολιτικής το προηγούμενο Οικονομικό Έτος, σύμφωνα με τη διοίκηση.
Σημειώνεται πως το μέρισμα είναι ύψους 0,57 ευρώ ανά μετοχή και αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 2%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης