Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η άνοδος για τον χρυσό λόγω εμπορικών εντάσεων - Στο +0,28% και τα 1.331,65 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Συνεχίζεται η άνοδος για τον χρυσό λόγω εμπορικών εντάσεων - Στο +0,28% και τα 1.331,65 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών
Περαιτέρω άνοδο καταγράφει σήμερα Τρίτη (4/6) ο χρυσός, διευρύνοντας τα κέρδη των προηγούμενων ημερών, καθώς οι ανησυχίες των επενδυτών για τις παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις έχουν ενισχύσει το πολύτιμο μέταλλο.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουλίου καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,28% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.331,65 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2019.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, παραμένει αμετάβλητος στις 97,05 μονάδες.
Οι εμπορικές τριβές ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα έχουν προκαλέσει ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών αναφορικά με το ενδεχόμενο συμφωνίας μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως.
Από την άλλη πλευρά, τα σχέδια του Αμερικανού προέδρου Donald Trump για επιβολή δασμών στις εισαγωγές προϊόντων από το Μεξικό βρέθηκαν επίσης στο επίκεντρο, με ορισμένους αναλυτές να εκτιμούν ότι μία άυξηση των δασμών θα μπορούσε να οδηγήσει σε παγκόσμια ύφεση.
«Αδιαμφισβήτητα, οι εμπορικές ανησυχίες θα συνεχίσουν να κυριαρχούν στην ημερήσια διάταξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναλυτής του FOREX.com, Fawad Razaqzada.
Σημειώνεται ότι ο χρυσός έχει την τάση να λειτουργεί ως «ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο» κατά τις περιόδους που υπάρχει πολιτική και οικονομική αστάθεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης