Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στα 1,30 ευρώ από Morgan Stanley και στα 1,50 ευρώ από Deutsche η τιμή στόχος για Πειραιώς

tags :
Στα 1,30 ευρώ από Morgan Stanley και στα 1,50 ευρώ από Deutsche η τιμή στόχος για Πειραιώς
Οι τιμές στόχοι που δίνουν Morgan Stanley και Deutsche Bank για την Πειραιώς είναι πάνω από 50% χαμηλότερες της τρέχουσας τιμής
Σημαντικά χαμηλότερα, στα 1,30 ευρώ από την Morgan Stanley και στα 1,50 ευρώ από την Deutsche Bank, είναι η τιμή στόχος για την Πειραιώς, η οποία διαπραγματεύεται πέριξ των 3 ευρώ.
Οι συστάσεις, όπως ήταν αναμενόμενο είναι underweight, ήτοι για αποδόσεις χειρότερες από αυτές της αγοράς, από την Morgan Stanley και hold, διακράτηση, από την Deutsche Bank.
Οι αναλυτές και των δύο οίκων σχολιάζουν το deal με την Intrum που ανακοίνωσε η τράπεζα για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs).
Ειδικότερα, η Morgan Stanley επισημαίνει ότι το νέο σχήμα της Intrum με την Πειραιώς, με την πρώτη να κατέχει το 80% και τη δεύτερη το υπόλοιπο 20%, θα αποτιμάται 400 εκατ. ευρώ και θα διαχειρίζει 28 δισ. NPEs και 1 δισ. ακίνητη περιουσία.
Σύμφωνα με το βασικό σενάριο της Morgan Stanley, η τράπεζα θα προχωρήσει σε μια μεγάλη τιτλοποίηση μεταφέροντας εμπροσθοβαρώς το κόστος εκκαθάρισης με στόχο τη μείωση των NPEs κατά 13 δισ. ευρώ έως το τέλος του επόμενου έτους.
Από τη μεριά της η Deutsche Bank τονίζει ότι η Πειραιώς στοχεύει στη μείωση του κόστους διαχείισης των NPEs κατά 50 εκατ. ευρώ ετησίων από τη μεταφορά της σε εξωτερικό διαχειριστή, ενώ εκτιμά ότι η συναλλαγή θα έχει θετική επίπτωση στα κεφάλαια κατά 50-60 μονάδες βάσης, περιλαμβανομένων και των προμηθειών που θα πρέπει να καταβάλει.
Όπως επισημαίνει, η άμεση επίπτωση στον δείκτη CET 1 θα είναι 40 μ.β.
Τέλος, αναφορικά με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Πειραιώς για το πρώτο τρίμηνο του έτους, η Deutsche Bank επισημαίνει ότι το λειτουργικό κόστος ήταν καλύτερο του αναμενομένου, εντούτοις οι προβλέψεις ήταν χαμηλότερες του αναμενομένου.

 
Οι εκτιμήσεις της Deutsche Bank


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης