Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μικρή διόρθωση λόγω εμπορικού πολέμου

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μικρή διόρθωση λόγω εμπορικού πολέμου
ΑΓΟΡΑ: Περιμένουμε το ΑΕΠ σήμερα για το πρώτο τρίμηνο το οποίο θα δώσει μία εικόνα αν και έχουμε διανύσει τα 2/3 του δεύτερου. Το θέμα είναι να μη χαθεί χρόνος στο δεύτερο λόγω εκλογών και στο τρίτο στην αρχή λόγω εθνικών εκλογών και νέας κυβέρνησης.

Από την άλλη περιμένουμε αύριο την έκθεση των δανειστών που μάλλον θα μας τραβήξουν το αυτί. Είναι βλέπετε που έχουμε βγει από τα μνημόνια. Μόνο αν κάνουμε αυτά που πρέπει και παρουσιάσουμε αποτελέσματα που δεν χωρούν αμφισβήτηση θα φύγουμε από τα μνημόνια.

Για να γίνει βέβαια αυτό δεν μπορεί να γίνει με δικούς μας πόρους αφού δεν έχουμε. Πρέπει να έρθουν επενδύσεις και να δανειζόμαστε φθηνά ώστε να «γυρίζουμε» τα δάνεια.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Δε θα μιλήσουμε για υπερβολή, αφού κατά την άποψή μας δεν είναι. Όπως δεν ήταν και η πτώση αφού τίποτα δεν πήγαινε καλά. Έτσι λοιπόν τι να πούμε υπερβολή για τις τράπεζες που είναι σε υψηλά μερικών μηνών; Τι να λένε άλλες μετοχές που είναι σε ιστορικά ή πολυετή υψηλά.

Θα πρέπει όμως να δούμε τα στοιχεία των λογιστικών καταστάσεων των τραπεζών. Τα δάνεια που έχουν σε σύγκριση με τα μη εξυπηρετούμενα δείχνουν κάτι. Δείχνουν τι μένει στις τράπεζες και δε μένουν πολλά.

Η αγορά άνοιξε με μικρή πτώση λόγω των ανησυχιών που υπάρχουν και πάλι αναφορικά με τον εμπορικό πόλεμο. Ευκαιρία για κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, αλλά βλέπουμε και πάλι τους αγοραστές να μαζεύουν εύκολα την προσφορά.

ΔΕΗ: Έχει κάνει μεγάλο ράλι χωρίς να έχει αλλάξει κάτι στα θεμελιώδη. Οι προσδοκίες έχουν αλλάξει βέβαια και παίζουν σημαντικό ρόλο. Αν μπορέσει η νέα κυβέρνηση να δημιουργήσει συνθήκες ανατροπής των όσων φταίνε και έχουν φτάσει την επιχείρηση σε αυτό το σημείο, τότε η αποτίμηση θα αποδειχθεί αστεία.

Προς το παρόν οι επενδυτές παίζουν το σενάριο αυτό και αν δώσει το στόχο που θέλει η τεχνική ανάλυση τότε υπάρχει ακόμα σημαντικός δρόμος που πρέπει να καλυφθεί.

ΕΧΑΕ: Μικρή διόρθωση μετά την πορεία των τελευταίων ημερών. Γρήγορη προεξόφληση αύξησης του τζίρου του ΧΑ. Χρειάζεται το χρηματιστήριο να αποκτήσει ξανά μία αίγλη και να μην είναι μόνο ένας τόπος που «μαζεύονται» 500 επενδυτές.

EUROBANK: Συνεχίζει τη διόρθωσή της η μετοχή και βρίσκεται κάτω από τα 0,84 ευρώ με καλό όγκο συναλλαγών.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Συνεχίζει ανοδικά και πλέον είναι πάνω από τα 0,32 ευρώ με την αποτίμηση να είναι στα 150 εκατ. ευρώ.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Μετά τη χθεσινή μεγάλη υποχώρηση η μετοχή ενισχύεται οριακά στο ξεκίνημα. Για τη στήλη η αρνητική καθαρή θέση δεν αποτελεί θετική εξέλιξη.

FRIGOGLASS: Το πρώτο τρίμηνο θα δείξει αν μπορεί να φέρει αυτό που κυκλοφορεί στην αγορά. Αλλαγή στην τάση των αποτελεσμάτων δηλαδή. Αν φέρει κάποια κέρδη θα υπάρξει μία προσδοκία.

Η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με συμψηφισμό ζημιών δεν αλλάζει την καθαρή θέση. Είναι λογιστική πράξη και μια κίνηση που πρέπει να γίνει. Χρειάζεται πολλά βέβαια κέρδη για να γυρίσει την καθαρή θέση σε θετική.

CENTRIC: Σε επαφή με τα πρόσφατα υψηλά της. Στα 0,2390 ευρώ με υψηλό τα 0,2410 ευρώ. Αν γράψει υψηλότερο θα είναι υψηλά 4 ετών, όχι μερικών μηνών. Δηλαδή απεγκλωβίζει κόσμο που έχει αγοράσει μέχρι και 4 χρόνια πριν και θα έχουν όλοι κέρδος.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης