Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ παίρνουν θέσεις στην αφετηρία προς τις εθνικές κάλπες

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ παίρνουν θέσεις στην αφετηρία προς τις εθνικές κάλπες
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως λένε χαρακτηριστικά συνεργάτες του θα «οργώσει» την Ελλάδα τις υπόλοιπες τριαντατρείς ημέρες
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τις κάλπες της 7ης Ιουλίου με τον ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί να ανασυνταξει τις δυνάμεις του και να επιχειρεί να διαχειριστεί τη μεγάλη ήττα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Η ΝΔ πάρα τον ενθουσιασμό κρατα χαμηλούς τόνους, θεωρεί δεδομένη την αυτοδυναμία της στις προσεχείς εκλογές και οργανώνει τη στρατηγική της για τις επόμενες εβδομάδες.
Την ίδια ώρα, οι «αρνητικοί προβολείς» μετά την απομάκρυνση του Βαγγέλη Βενιζέλου είναι στραμμένοι στο ΚΙΝΑΛ όπου οι τριβές είναι έντονες και αναμένεται να κορυφωθούν σήμερα στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου.
Σε αυτό το πολιτικό σκηνικό, τα κομματικά επιτελεία τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, βρίσκονται σε θέσεις μάχης και σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα στο δρόμο προς τις εθνικές κάλπες.
Στην Κουμουνδούρου βρίσκονται από το πρωί της Δευτέρας σε πυρετό συσκέψεων με την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος ψηλά στην ατζέντα καθώς επίσης και την πορεία που θα ακολουθήσουν από εδώ και στο εξής και μέχρι να φτάσουμε στην πρώτη Κυριακή του Ιουλίου.
Μετά τον αιφνιδιασμό των πρώτων ημερών από την σαρωτική ήττα που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας αρχίζει και συνειδητοποιεί την κατάσταση και όπως επισημαίνουν πολιτικοί παρατηρητές εμφανίζεται έτοιμος να διαχειριστεί το ρόλο του κόμματός του την επόμενη μέρα ως αντιπολίτευση.
Ωστόσο, το ζήτημα που τίθεται πλέον είναι ποια στρατηγική θα ακολουθηθεί από εδώ και στο εξής.
Καθώς, οι πληροφορίες θέλουν τη βάση και τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ να επιθυμούν την επαναλειτουργία του κόμματος και να ζητούν στροφή προς τα αριστερά καθώς θεωρούν ότι έτσι έγινε ισχυρός ενώ ο Αλέξης Τσίπρας από την άλλη επιμένει στην ίδια τακτική με προτεραιότητα το σχέδιο του για έναν προοδευτικό πόλο.
Στο μεταξύ, τις τελευταίες ώρες στο παρασκήνιο διακινούνταν σενάρια σύμφωνα με τα οποία η Έφη Αχτσιόγλου θα αντικαταστήσει τον Δημήτρη Τζανακόπουλο κατά την προεκλογική περίοδο και θα έχει μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ενώ ο νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος θα ριχτεί στη μάχη του σταυρού.
Στην Πειραιώς, υπάρχει μια σαφής ικανοποίηση στα στελέχη της ΝΔ όπως είναι αναμενόμενο καθώς έχουν εκλέξει 12 από τις 13 περιφέρειες. Επιτυχία, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά «γαλάζια» στελέχη, ακόμη μεγαλύτερη και από αυτή του 1990 που μέχρι σήμερα θεωρούνταν η καλύτερη για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Ίδια ικανοποίηση εκφράζεται και για την πορεία του κόμματος στους δήμους αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει στην Πειραιώς, σε σύνολο 332 δήμων, οι 152 δήμαρχοι είναι μέλη της ΝΔ ενώ σε 69 άλλες περιπτώσεις έχουν μέλη της ΝΔ στους συνδυασμούς των δημάρχων που έχουν εκλεγεί. Μάλιστα, τα στελέχη της Πειραιώς θέλοντας να τονίσουν την εν λόγω επιτυχία, σημειώνουν ότι μόνο 17 δήμαρχοι εκλέχθηκαν με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ 18 είχαν στηριχθεί από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ μαζί.
Πάντως τα βλέμματα πλέον στρέφονται στις προσεχείς εθνικές εκλογές και σε αυτό δρόμο που έχουν να διανύσουν δεν επιθυμούν να αλλάξουν πολλά στη στρατηγική.
Θα διατηρήσουν ήπιους τόνους ενώ είναι αποφασισμένοι να μην μπουν στη διαμάχη και στο κλίμα πόλωσης που επιχειρούσε όλο το προηγούμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως λένε χαρακτηριστικά συνεργάτες του θα «οργώσει» την Ελλάδα τις υπόλοιπες τριαντατρείς ημέρες  με κορωνίδα τις προγραμματικές θέσεις της ΝΔ.
Πρώτος σταθμός για τον πρόεδρο της ΝΔ θα είναι το Καστελόριζο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης