Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Ο εμπορικός πόλεμος του Trump σκοτώνει την ευρωπαϊκή χαλυβουργία – Ωφελεί τους λαϊκιστές

Macron: Ο εμπορικός πόλεμος του Trump σκοτώνει την ευρωπαϊκή χαλυβουργία – Ωφελεί τους λαϊκιστές
Οι δηλώσεις του Emmanuel Macron για τον Donald Trump
Με δριμύτητα επέκρινε τον εμπορικό πόλεμο που διεξάγει ο Αμερικανός ομόλογός του, Donald Trump, ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron.
Όπως είπε, όχι μόνο "σκοτώνει την ευρωπαϊκή χαλυβουργία" αλλά επίσης γιατί επωφελούνται από την κατάσταση αυτή οι λαϊκιστές, τους οποίους υποστηρίζει "ο πολύ καλός φίλος του, ο Steve Bannon".
"Ο ΗΠΑ αποφάσισαν να επιβάλουν δασμούς με όχι λογικά επιχειρήματα", είπε, μιλώντας σε διευθυντές μεγάλων διεθνών τραπεζών, τους οποίους είχε προσκαλέσει στο Μέγαρο των Ηλυσίων, με την ευκαιρία της διεξαγωγής της "Διεθνούς Νομισματικής Διάσκεψης" στο Παρίσι.
"Θα καταστρέψουν πολύ από τον πλούτο και την ανάπτυξη για τους ίδιους και τους άλλους. Η Ευρώπη πρέπει να διαφυλάξει τα συμφέροντά της, εγείροντας νέα μέτρα προστασίας. Δείτε τη χαλυβουργία.
Η βιομηχανία της χαλυβουργίας εξολοθρεύεται από τις παράπλευρες συνέπειες των προστατευτικών μέτρων που επέβαλαν οι ΗΠΑ στην Κίνα", πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος, τρεις ημέρες πριν από την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Donald Trump, στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 75 χρόνια από την Απόβαση της Νορμανδίας.
"Αν δεχτούμε μια νέα διαπραγμάτευση μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ, με μια χώρα που αρνείται τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, θα αυξήσουμε τους περιορισμούς στις δικές μας βιομηχανίες, παραχωρώντας ταυτόχρονα νέες διευκολύνσεις στους αμερικανικούς παράγοντες.
Ο μεγάλος κερδισμένος θα είναι ο πολύ καλός φίλος του κ. Trump, ο Steve Bannon.
Οι φίλοι του σε όλη την Ευρώπη θα πουν: «δείτε, διαπραγματεύονται συμφωνίες με μια χώρα που προστατεύει τις δικές της βιομηχανίες και τους δικούς της εργαζόμενους, όχι τους δικούς τους", πρόσθεσε.
Ο κ. Macron υπενθύμισε ότι η Γαλλία ήταν η μοναδική χώρα μέλος της ΕΕ που τον περασμένο Απρίλιο αντιτάχθηκε, χωρίς όμως να έχει το δικαίωμα άσκησης βέτο, στην έναρξη εμπορικών διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ.
Ο Steve Bannon, ο πρώην σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, επισκέφθηκε τη Γαλλία πριν από τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου για να στηρίξει τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό της Marine Le Pen.
Ο Γάλλος πρόεδρος τον κατηγόρησε τότε ότι "εργάζεται για τη διάλυση της Ευρώπης".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης