Τελευταία Νέα
Speculator

Πτώση 20% σημειώνουν οι πωλήσεις της Creta Farms τον Μάιο 2019 λόγω της κρίσης της εταιρίας

tags :
Πτώση 20% σημειώνουν οι πωλήσεις της Creta Farms τον Μάιο 2019 λόγω της κρίσης της εταιρίας
Η κόντρα κορυφής και η γενική συνέλευση των μετόχων της 7ης Ιουνίου
Προβλήματα δυσλειτουργίας εμφανίζονται στην εταιρεία Creta Farms μετά την αποπομπή του Τάκη Δομαζάκη από τη θέση του αντιπροέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου, με αποτέλεσμα η διαχείριση της εταιρείας να βρίσκεται στα χέρια του Μάνου Δομαζάκη, ο οποίος όπως λένε καλά πληροφορημένες έπεσε στα δύσκολα καθώς η διαχείριση της εταιρείας γίνονταν από τον αδερφό του Τάκη  Δομαζάκη.
Οι πρώτες παρενέργειες στη βίαιη αλλαγή στην διοικητική  πυραμίδα αποτυπώθηκε σε στοιχεία του περασμένου Μαΐου.
Καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι η εταιρεία μετά από 4 και πλέον χρόνια κινείται με μείωση πωλήσεων που φθάνει στο 20%.
 Γεγονός που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και επιτάσσει την εξεύρεση άμεσης λύσης από όλους τους  εμπλεκόμενους φορείς και κυρίως από τις τράπεζες οι οποίες είναι και ο ρυθμιστής στην όλη διαδικασία και καλούνται να διαφυλάξουν τόσο την εταιρεία όσο και τους εργαζομένους σε αυτήν.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τον μήνα Μάιο, ήταν η πρώτη φορά που η εταιρεία παρουσίασε καθυστερήσεις και ελλείψεις σε προϊόντα και ιδιαίτερα στους πολύ δημοφιλείς κωδικούς των Εν Ελλάδι και περισσότερο στη γαλοπούλα.
Ακόμη η εταιρεία παρουσιάζει την εικόνα ακινητοποίησης φορτηγών με συνέπεια να σπάνε οι πρώτοι κρίκοι της αλυσίδας διανομής προϊόντων.
Πληροφορίες που όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί κάνουν λόγο και για επιταγές  που δεν καλύφθηκαν από τον εκδότη που ήταν η εταιρεία.
Ωστόσο  η διοίκηση του Μάνου Δομαζάκη προετοιμάζεται για τη γενική συνέλευση των μετόχων ενώ ο αδερφός  του Τάκης Δομαζάκης επιδιώκει να  πάρει τη ρεβάνς και να επανέλθει στο διοικητικό συμβούλιο στις θέσεις που κατείχε.
Η γενική συνέλευση των μετοχών της 7η Ιουνίου  θα λειτουργήσει με το  μοντέλο Ελλάκτωρ.
Δηλαδή θα απαιτηθούν συμμαχίες από επενδυτές που κατέχουν μετοχές της εταιρείας.
Περίπου το 20% των μετοχών βρίσκεται σε διασπορά καθώς ο Μάνος Δομαζάκης κατέχει το 40,086% των μετοχών και ο Τάκης Δομαζάκης το 40,077%.
Κύκλοι  από την πλευρά του Τάκη Δομαζάκη εκτιμούν  ότι οι ίδιες συνθήκες θα επιβάλλουν την επιστροφή του στην εταιρεία καθώς η απουσία  του είναι αισθητή για ορισμένους και για κάποιους, αναγκαία και απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία της εταιρείας καθώς ήταν ο άνθρωπος που «έτρεχε» την εταιρεία  δηλαδή ξέρει τα …κουμπιά για να διατηρηθεί στην πρώτη θέση.  
Αν παρατηθεί η αβεβαιότητα μπορεί οι ανταγωνιστές να εκμεταλλευτούν το κενό εξουσίας  δίνοντας έδαφος  στην εταιρεία ΝΊΚΑΣ που εμφανίζει δυναμική από τη στιγμή που πέρασε στα χέρια του Σπύρου Θεοδωρόπουλου.
Εύλογες απορίες δημιουργεί η καθυστέρηση του πορίσματος της PwC για την απαίτηση του Τάκη Δομαζάκη να εμφανισθεί ως πιστωτής προσκομίζοντας ο ίδιος τα στοιχεία τα οποία  στη συνέχεια απέστειλε στην  εταιρεία και στις ελεγκτικές εταιρίες.
Η διοίκηση του Μάνου Δομαζάκη όμως όπως λένε καλά πληροφορημένες  πηγές έχει σταματήσει  να δίνει στοιχεία  για την ολοκλήρωση του ελέγχου από τη Μεγάλη Τρίτη.
Το μέλλον της εταιρείας θα κριθεί  στη γενική  συνέλευση ενώ η άμβλυνση των αντιθέσεων  είναι επιβεβλημένη καθώς πρόκειται  για μια επιτυχημένη εταιρεία  με τζίρο που «αγγίζει»  τα 120 εκατ. ευρώ  και  κυρίως  να παραμείνει  στην  κορυφή.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr     
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης