Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gavekal Research: Το μακροπρόθεσμο σχέδιο της Κίνας για οικονομική κυριαρχία

tags :
Gavekal Research: Το μακροπρόθεσμο σχέδιο της Κίνας για οικονομική κυριαρχία
Η Κίνα παίζει το μακροπρόθεσμο παιχνίδι αναφέρει σε ανάλυσή της η εταιρία παροχής επενδυτικών συμβουλών Gavekal Research
Οι δασμοί, οι σπόροι σόγιας και τα μέταλλα σπανίων γαιών μονοπωλούν το ενδιαφέρον όταν πρόκειται για εμπορικές εντάσεις των ΗΠΑ και της Κίνας, αλλά αυτά είναι απλά εργαλεία ή όπλα πολέμου σε μια πολύ μεγαλύτερη μάχη για τα χρήματα και την κυριαρχία και η Κίνα παίζει το μακροπρόθεσμο παιχνίδι αναφέρει σε ανάλυσή της η εταιρία παροχής επενδυτικών συμβουλών Gavekal Research.
Το αμερικανικό δολάριο χρησιμεύει ως το αποθεματικό νόμισμα του κόσμου και χρησιμοποιείται για την τιμολόγηση και το εμπόριο από την πλειοψηφία των εθνών παγκοσμίως.
Ωστόσο, οι Αμερικανοί αποφάσισαν να «οπλίσουν» το δολάριο, τονίζει η Gavekal Research μετατρέποντας  οποιεσδήποτε συναλλαγές μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας να είναι επιρρεπείς στη δράση ή τον έλεγχο της Ουάσιγκτον.



Αυτή είναι μια «μεγάλη απώλεια κυριαρχίας» από άλλα έθνη, τονίζει  η Gavekal Research και η Κίνα πλέον αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός «εναλλακτικού νομίσματος έναντι του δολαρίου».
Σύμφωνα με την Gavekal Research «ο πραγματικός αγώνας είναι να γνωρίζουμε ποιος θα έχει τα αυτοκρατορικά χρήματα στην Ασία. Θα μπορέσουν οι Κινέζοι να αγοράσουν το πετρέλαιο σε renminbi από τη Ρωσία, για παράδειγμα, και να μην τιμολογείται σε δολάρια;
Αυτό θα αλλάξει τη γεωπολιτική σε πολύ μεγάλο βαθμό».
Σύμφωνα με την Gavekal Research η Κίνα δημιουργεί επίσης ένα νέο ΔΝΤ, μια νέα Παγκόσμια Τράπεζα, και δημιούργησε μια προθεσμιακή αγορά πετρελαίου στη Σαγκάη, η οποία έχει τώρα τον τρίτο μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών στον κόσμο, επιτρέποντας στους ανθρώπους να αγοράζουν πετρέλαιο αποτιμημένο σε renminbi αντί για δολάριο ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης