Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Η διόρθωση αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Η διόρθωση αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία
ΑΓΟΡΑ: Μετά από τέτοια κέρδη λογικές και οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Το θετικό είναι πως ελάχιστοι ανησυχούν και μάλλον το βλέπουν ως ευκαιρία για αγορές παρά για πωλήσεις. Και αυτό αποτυπώνεται στο ταμπλό.

Τα κέρδη πρέπει να κατοχυρώνονται, και το έχουμε δει και σε προηγούμενες συνεδριάσεις. Η μόνη ανησυχία των στελεχών της αγορές έχει να κάνει με τις διεθνείς εξελίξεις και τι θα γίνει με τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κινας.

Όμως αυτό που λένε είναι ότι υπάρχουν προϋποθέσεις για να διαφοροποιηθεί το ΧΑ. Άλλωστε όταν τα ξένα έγραφαν ιστορικά υψηλά, εμείς είχαμε τα δικά μας. Αν δείτε τα γραφήματα των ξένων χρηματιστηρίων η διαφορά είναι τεράστια.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Ξεκινήσαμε λίγο πτωτικά και κοντά στις 824 μονάδες με τις τράπεζες να υποχωρούν περισσότερο από τα άλλα βαριά χαρτιά. Σημειώστε πως η Aegean διαπραγματεύεται χωρίς το μέρισμα.

Η μερισματική απόδοση είναι 7%, αφού έκοψε 0,60 ευρώ ανά μετοχή, άρα η πτώση είναι πλασματική. Ξεχωρίζουν ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ. Πιέζεται και η Ιντραλότ λόγω αποτελεσμάτων. Λογική η πτώση

ΔΕΗ: Στα 2,05 ευρώ με άνοδο σχεδόν 3% και πολύ γρήγορα έχει κάνει όγκο 120 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 475 εκατ. ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως η μετοχή αδικείται στα τρέχοντα επίπεδα και πρέπει να ακολουθήσει το ράλι της ΔΕΗ. Στα 1,92 ευρώ με άνοδο 2,67% και όγκο 32 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 445 εκατ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Eurobank υποχωρεί κοντά στο 4% και ακολουθεί η Alpha Bank με απώλειες άνω του 2%. Η Πειραιώς λίγο μικρότερες οι απώλειές της και η Εθνική έχει οριακή υποχώρηση.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Η καθαρή θέση είναι αρνητική και αν συνεχιστούν οι μεγάλες ζημιές όταν θα δημοσιευτούν τα ετήσια θα υπάρχει θέμα. Πρέπει να γίνουν κινήσεις άμεσα. Στο -6% άνοιξε η μετοχή.

Για να μην κρυβόμαστε, η αρνητική καθαρή θέση σημαίνει επιτήρηση. Όχι βέβαια με τα αποτελέσματα τριμήνου. Έχει επομένως χρόνο η διοίκηση να κάνει κάποια πράγματα.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Οι παραιτήσεις μελών του διοικητικού συμβουλίου χωρίς μάλιστα να ειπωθεί ο λόγος και λόγω της συγγένειας ρίχνει τη μετοχή. Θα πρέπει να μάθουμε το λόγο και αν συνδέεται με την επικείμενη χρηματοδότηση. Αν θα μπουν δηλαδή στο Δ.Σ. μέλη από το fund ή να υπάρχει διαφωνία μέσα στην οικογένεια.

Σημειώστε πάντως πως τα μέλη που ανήκουν στην οικογένεια ήταν μη εκτελεστικά. Δηλαδή ήδη ήταν χωρίς αρμοδιότητες. Η μετοχή υποχωρεί άνω του 4%.

ΕΧΑΕ: Στα 4,85 ευρώ η μετοχή με άνοδο 2,11% και χαμηλό όγκο συναλλαγών. Αποτυπώνεται στην αποτίμηση η αύξηση του τζίρου στο ΧΑ.

ΟΛΠ: Πάνω από τα 23 ευρώ έδειξε πως επέρχεται κόπωση… Η στάση για συσσώρευση και μάζεμα δυνάμεων είναι λογική. Με χαμηλό όγκο υποχωρεί σήμερα στα 21,85 ευρώ.

ΜΙG: Έχει κινητικότητα η μετοχή στις τελευταίες συνεδριάσεις. Μπαίνουν και κάποιες μεγάλες εντολές και συχνά πάει σε δημοπρασία. Στα 0,1068 ευρώ με άνοδο 1,14% και όγκο 222 χιλ. τεμάχια. Και εδώ πρέπει να γίνουν πολλά από τη διοίκηση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης