Τελευταία Νέα
Διεθνή

Leadsom (Βρετανία): Νεκρή η συμφωνία της May για το Brexit - Πρέπει να εγκαταλείψουμε την ΕΕ μέχρι τον Οκτώβριο του 2019

Leadsom (Βρετανία): Νεκρή η συμφωνία της May για το Brexit - Πρέπει να εγκαταλείψουμε την ΕΕ μέχρι τον Οκτώβριο του 2019
Η πρώην επικεφαλής του βρετανικού κοινοβουλίου τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «θέλει να δει ένα σωστό Brexit»
Έκκληση προς τη Μεγάλη Βρετανία να εγκαταλείψει τη συμφωνία της Theresa May για το Brexit απηύθυνε σήμερα (2/6) η πρώην επικεφαλής του βρετανικού κοινοβουλίου Andrea Leadsom, ζητώντας παράλληλα από το Λονδίνο να προετοιμαστεί για μία «διαχειρίσιμη έξοδο» από την ΕΕ στα τέλη Οκτωβρίου του 2019.
Ειδικότερα, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στο δίκτυο BBC, η κα Leadsom, η οποία είναι υποψήφια για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, κατέστησε σαφές ότι «πρέπει να εκγαταλείψουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση στα τέλη Οκτωβρίου».
«Το νομοσχέδιο για τη Συμφωνία Απόσυρσης είναι νεκρό», τόνισε η ίδια αναφερόμενη στη συμφωνία της Theresa May, προσθέτοντας ότι «τάσσομαι υπέρ μία διαχειρίσιμης εξόδου».
Παράλληλα, η κα Leadsom πρότεινε ένα «σχέδιο τριών σταδίων» για ένα «διαχειρίσιμο Brexit» το φθινόπωρο, διευκρινίζοντας ότι «θα παρουσιάσουμε ένα νομοσχέδιο πριν από τη διακοπή του καλοκαιριού σε λογικά μέτρα, όπως είναι τα δικαιώματα των πολιτών, το μέλλον του Γιβραλτάρ, οι κυριαρχικές μας βάσης και τα αγαθά που ήδη κυκλοφορούν».
«Το δεύτερο βήμα θα αφορά την αύξηση των προετοιμασιών για όλες τις πιθανότητες, συμπεριλαμβανομένων και των εναλλακτικών ρυθμίσων για τα σύνορα της Βόρειας Ιρλανδίας, καθώς και τις κανονιστικές συμφωνίες για ευαίσθητους κλάδους, όπως είναι αυτοί της αυτοκινητοβιομηχανίας και του εναέριου χώρου».
Επιπλέον, το τρίτο βήμα θα αφορά μία υπουργική αντιπροσωπεία η οποία θα συναντηθεί με τους ηγέτες των 27 κρατών-μελών της ΕΕ ώστε «να συζητήσει μαζί τους να πολύ λογικά μέτρα που μπορεί να λάβει το βρετανικό κοινοβούλιο ώστε να εξασφαλίσει ότι θα έχουμε ένα διαχειρίσιμο Brexit στα τέλη Οκτωβρίου».
Ωστόσο, η ίδια κατέστησε σαφές ότι θα υπάρξουν «ρυθμίσεις» που θα τεθούν σε εφαρμογή ακόμα και σε ένα σενάριο μη συμφωνίας για το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης