Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Σε χαμηλά 11 μηνών υποχώρησαν οι εξαγωγές πετρελαίου τον Μάιο 2019, στα 11,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως

Ρωσία: Σε χαμηλά 11 μηνών υποχώρησαν οι εξαγωγές πετρελαίου τον Μάιο 2019, στα 11,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως
Οι εξαγωγές πετρελαίου στη Ρωσία υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2018
Περαιτέρω πτώση κατέγραψε η παραγωγή πετρελαίου στη Ρωσία για τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (2/6) στοιχεία του Υπουργείο Ενέργειας της χώρας, υποχωρώντας κάτω από το επίπεδο που έχει συμφωνηθεί με τον ΟΠΕΚ.
Ειδικότερα, η παραγωγή πετρελαίου διαμορφώθηκε στα 11,11 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Μάριο, έναντι 11,23 εκατ. βαρέλια τον Απρίλιο, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2018.
Η παραπάνω πτώση της παραγωγής οφείλεται κυρίως στο κλείσιμο του αγωγού Druzhba, ο οποίος εξυπηρετεί περίπου το 1% της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου.
Αυτή η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα η συνολική παραγωγή της χώρας να μειωθεί περισσότερο από τον όγκο που είχε συμφωνηθεί τον περασμένο χρόνο με τον ΟΠΕΚ.
Παράλληλα, οι εξαγωγές πετρελαίου υποχώρησαν στα 4,20 εκατ. βαρέλια ημερησίως, έναντι 4,49 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Απρίλιο, με τις εξαγωγές μέσω θαλάσσης να καταγράφουν άνοδο της τάξεως του +11,5%.
Το περασμένο έτος, οι χώρες του ΟΠΕΚ μαζί με τη Ρωσία συμφώνησαν να προχωρήσουν σε μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως συνολικά για διάστημα έξι μηνών, ξεκινώντας από τον Ιανουάριο του 2019, προκειμένου να ισορροπήσουν την παγκόσμια αγορά.
Από τα 1,2 εκατ. βαρέλια, η Ρωσία δεσμεύθηκε να μειώσει την παραγωγή της κατά 228 εκατ. βαρέλια ημερησίως από τα επίπεδα του περασμένου Οκτωβρίου, στα 11,18 εκατ. βαρέλια συνολικά.
Οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ αναμένεται να συναντηθούν αργότερα εντός του μήνα προκειμένου να συζητήσουν έαν θα συνεχίσουν τις περικοπές και το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάιο, η παραγωγή του ΟΠΕΚ υποχώρησε κατά 60 χιλ. βαρέλια ημερησίως σε μηνιαία βάση, στα 30,17 εκατ. βαρέλια συνολικής ημερήσιας παραγωγής, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης