Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Το Μεξικό εκμεταλλεύεται επί δεκαετίες τις ΗΠΑ - Πάντα παίρνει αλλά ποτέ δε δίνει τίποτα

Trump: Το Μεξικό εκμεταλλεύεται επί δεκαετίες τις ΗΠΑ - Πάντα παίρνει αλλά ποτέ δε δίνει τίποτα
Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό βρίκσεται υπό κατασκευή
Στο γεγονός ότι το Μεξικό εκμεταλλεύεται επί δεκατίες τις Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρθηκε σήμερα (2/6) ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, τονίζοντας ότι η Ουάσιγκτον θα προχωρήσει στην επιβολή δασμών εφόσον δεν αλλάξει αυτή η κατάσταση.
Ειδικότερα, μέσω ανάρτησής του στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι «ο κόσμος λέει εδώ και χρόνια ότι πρέπει να μιλήσουμε με το Μεξικό», για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «το πρόβλημα είναι πως το Μεξικό εκμεταλλεύεται τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Μάλιστα, ο Donald Trump τόνισε ότι το Μεξικό «παίρνει αλλα δεν δίνει ποτέ», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «αυτό συμβαίνει εδώ και δεκαετίες».
«Είτε θα σταματήσουν την εισβολή στη χώρα μας, γεγονός που μπορούν να κάνουν πολύ εύκολα, είτε πολλές εταιρείες και θέσεις εργασίες που τους επιτράπηκε με αφέλεια να μετακινηθούν στα νότια των συνόρων θα επιστρέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω της φορολογίας (δασμοί)» υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος καταλήγει λέγοντας ότι «η Αμερική έχει ανεχτεί αρκετά».
Παράλληλα, σε ξεχωριστή δήλωση που πραγματοποίησε μερικά λεπτά αργότερα, ο Donald Trump δήλωσε ότι «το τείχος βρίσκεται υπό κατασκευή και προχωράει γρήγορα, παρά τις αγωγές των Ριζοσπαστών Φιλελεύθερων Δημοκρατικών», ενώ κλείνοντας επανέλαβε το σύνθημά του «Κάντε την Αμερική και πάλι μεγάλη».
Σημειώνεται ότι νωρίτερα εντός της εβδομάδας, ο Donald Trump ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει νέους δασμούς στις εισαγωγές προϊόντων από το Μεξικό, οι οποίοι μάλιστα θα αυξάνονται σταδιακά, ξεκινώντας από τις 10 Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης