Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Στις φλόγες κέντρο μεταναστών στη Βοσνία - Πηδούσαν από τα παράθυρα να σωθούν

Reuters: Στις φλόγες κέντρο μεταναστών στη Βοσνία - Πηδούσαν από τα παράθυρα να σωθούν
Περισσότερα από 25 χιλιάδες μετανάστες από την Ασία και τη Βόρεια Αφρική έχουν μπει παράνομα στη Βοσνία από τη Σερβία και το Μαυροβούνιο το 2018
Είκοσι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν εκδηλώθηκε φωτιά σε κέντρο μεταναστών στη Βοσνία όπου φιλοξενούνταν προσωρινά 500 άτομα.
Σύμφωνα με το Reuters, το περιστατικό συνέβη στην πόλη Velika Kladusa, στα βορειοδυτικά της χώρας ενώ σύμφωνα με την τοπική αστυνομία οι τραυματίες, διακομίστηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της πόλης.
Ο Διεθνής Οργανισμός Μεταναστών (ΙΟΜ), κάτω από την ηγεσία του οποίου λειτουργούσε το κέντρο, διευκρίνισε ότι δύο εκ των τραυματιών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ βίντεο δείχνουν ανθρώπους σε κατάσταση πανικού να πέφτουν από τα παράθυρα για να σωθούν από τις φλόγες.
Περισσότερα από 25 χιλιάδες μετανάστες από την Ασία και τη Βόρεια Αφρική έχουν μπει παράνομα στη Βοσνία από τη Σερβία και το Μαυροβούνιο τον περασμένο χρόνο, ενώ σε 6.000 υπολογίζονται όσοι έχουν μπει στη χώρα από τις αρχές του 2019. Από αυτούς μόνο 3,500 άνθρωποι φιλοξενούνται σε δομές μεταναστών με χιλιάδες άλλους να παραμένουν άστεγοι.
Οι έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης