Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Η προσάρτηση της Κρήτης στην Ελλάδα στο νέο επεισόδιο της σειράς «Τα σύνορα της Ελλάδας», σε παραγωγή COSMOTE TV

tags :
Η προσάρτηση της Κρήτης στην Ελλάδα στο νέο επεισόδιο της σειράς «Τα σύνορα της Ελλάδας», σε παραγωγή COSMOTE TV
Στο επεισόδιο, γίνεται αναδρομή στα χρόνια της Φραγκοκρατίας, η οποία οδήγησε τη μεγαλόνησο σε πολιτιστική και οικονομική άνθιση, καθώς και στην περίοδο της Τουρκοκρατίας που ακολούθησε
Την προσάρτηση της Κρήτης στην Ελλάδα το 1913 παρουσιάζει το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Τα σύνορα της Ελλάδας», σε παραγωγή COSMOTE TV, την Τρίτη 4/6, στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD.
Στο επεισόδιο, γίνεται αναδρομή στα χρόνια της Φραγκοκρατίας, η οποία οδήγησε τη μεγαλόνησο σε πολιτιστική και οικονομική άνθιση, καθώς και στην περίοδο της Τουρκοκρατίας που ακολούθησε.
Παράλληλα, παρουσιάζεται η εμπλοκή των Μεγάλων Δυνάμεων και οι λόγοι ανταγωνισμού χριστιανών και μουσουλμάνων γύρω από το Κρητικό Ζήτημα.
Η σειρά ντοκιμαντέρ Τα «σύνορα της Ελλάδας» είναι βασισμένη στο βιβλίο της Λένας Διβάνη «Η εδαφική ολοκλήρωση της Ελλάδας (1830-1947)».
Στο 9ο επεισόδιο της σειράς «Start-up Ελλάδα», σε παραγωγή COSMOTE TV, θα γνωρίσουμε μία εταιρεία που δημιουργεί καινοτόμες εφαρμογές, θα ταξιδέψουμε στην Κύμη, όπου θα ανακαλύψουμε τον ιδιαίτερο «χρυσό» της, ενώ στην Αθήνα θα δούμε πώς ένα εργαστήριο μετατρέπει το καθημερινό μαγείρεμα σε απλή και ευχάριστη διαδικασία (Κυριακή 2/6, 20.15).
Επιπλέον, οι φράσεις «Γηράσκω δ’ αιεί πολλά διδασκόμενος» και «Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο» μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» κορυφαίων ακαδημαϊκών και ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, στα δύο νέα επεισόδια της σειράς παραγωγής COSMOTE TV «Φράσεις με ιστορία», που θα προβληθούν στο COSMOTE HISTORY HD το Σάββατο 1/6 και την Κυριακή 2/6 στις 20.50, αντίστοιχα.
Την Κυριακή 2/6 στις 21.00 ξεκινάει στο COSMOTE HISTORY HD το μηνιαίο αφιέρωμα στη χαμένη Ατλαντίδα με το ντοκιμαντέρ «Ο εντοπισμός της Ατλαντίδος».
Με σύμμαχο την τεχνολογία και την ιστορική γνώση, θα ταξιδέψουμε με τον γεωλόγο Δρ. Μάρτιν Πέπερ από την Ελλάδα έως τα Κανάρια Νησιά, ψάχνοντας αποδείξεις για την ύπαρξη της μυθικής πόλης.
Την Δευτέρα 3/6 οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα της σειράς ντοκιμαντέρ σε συμπαραγωγή COSMOTE TV «Σύγχρονοι Άγιοι», για τις ζωές Αγίων του 20ου αιώνα.
Το πρώτο επεισόδιο της σειράς θα παρουσιάσει τον Όσιο Ιάκωβο (22.00, COSMOTE HISTORY HD).
Τέλος, η σεφ Νταϊάν Κόχυλα και η σειρά «Τραπέζι ελληνικό!» επιστρέφουν στο COSMOTE HISTORY HD με νέα επεισόδια που θα προβάλλονται Δευτέρα έως Τετάρτη στις 18.00 και θα μας ταξιδέψουν από την Αθήνα ως τα πιο μικρά ελληνικά χωριά, για να γνωρίσουμε τοπικές γεύσεις και παραδόσεις.
Στα τρία πρώτα επεισόδια η σεφ θα μαγειρέψει πιάτα της αιγαιοπελαγίτικης κουζίνας (Δευτέρα 3/6), θα μας μιλήσει για την ιστορία της ντομάτας από την πρώτη εμφάνισή της στην Ελλάδα τον 18ο αιώνα, μέχρι να αποτελέσει βασικό συστατικό των συνταγών μας (Τρίτη 4/6) και θα παρουσιάσει πρωτότυπες συνταγές με όσπρια (Τετάρτη 5/6).
Το «Τραπέζι ελληνικό!» είναι μία από τα 6 σειρές που θα προβληθούν στο πλαίσιο της νέας τηλεοπτικής ζώνης του COSMOTE HISTORY HD «Κουζίνα ελληνική» με θέμα τις γεύσεις του τόπου μας.
Τα επεισόδια όλων των σειρών είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης