Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +4% οι λιανικές πωλήσεις της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Απρίλιο του 2019

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +4% οι λιανικές πωλήσεις της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Απρίλιο του 2019
Σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2019 οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία υποχώρησαν κατά -2%
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία για τον Απρίλιο του 2019, σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα σημερινά (31/5) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης λιανικών πωλήσεων σημείωσε ανάκαμψη της τάξεως του +4% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2018, έναντι ετήσιας πτώσης -2,1% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +1,4%.
Όπως αναφέρει η Destatis, η χρονική περίοδος κατά την οποία έλαβε χώρα φέτος το Πάσχα είχε θετικό αντίκτυπο στην ετήσια άνοδο των λιανικών πωλήσεων τον Απρίλιο.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2019, οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία υποχώρησαν κατά -2%, έχοντας παραμείνει αμετάβλητες τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί οριακή άνοδος της τάξεως του +0,1%.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η μηνιαία πτώση που καταγράφηκε στον δείκτη λιανικών πωλήσεων ήταν η πρώτη μετά από τέσσερις συνεχόμενους μήνες ανόδου.
Αναφορικά με το σύνολο του τετραμήνου Ιανουαρίου-Απριλίου 2019, ο δείκτης λιανικών πωλήσεων της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη σημείωσε άνοδο της τάξεως του +2,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης