Τελευταία Νέα
Πολιτική

Guardian: Η μεγάλη μάχη του Τσίπρα για να παραμείνει στην εξουσία - H μεσαία τάξη του στέρησε τη νίκη

Guardian: Η μεγάλη μάχη του Τσίπρα για να παραμείνει στην εξουσία - H μεσαία τάξη του στέρησε τη νίκη
Η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης «στέρησαν» από τον Αλέξη Τσίπρα όπως προκύπτει από δημοσίευμα του Guardian
Στις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα μετά τη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ στις ευρωεκλογές αλλά και την προκήρυξη εθνικών εκλογών για τις 7 Ιουλίου αναφέρεται ο Guardian.
Όπως προκύπτει από το δημοσίευμα, η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης ήταν από τις βασικές αιτίες για μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα στις ευρωεκλογές.
Την ίδια στιγμή, μεγάλο είναι το πλήγμα που δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
«Ο δεύτερος γύρος τοπικών εκλογών αυτό το Σαββατοκύριακο αναμένεται να ολοκληρώσει τη συμπληρώσει την εικόνα της συντριβής για ένα κόμμα πρώην ριζοσπαστών που εκλέχθηκαν στο αποκορύφωμα της κρίσης χρέους της χώρας με την υπόσχεση να σταματήσει η λιτότητα» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
«Οι περισσότερες περιφέρειες και όλοι οι μεγάλοι δήμοι αναμένεται να περάσουν στα χέρια της ΝΔ» δήλωσε ο δημοσκόπος, Ηλίας Νικολακόπουλος.
Ερωτηθείς γιατί το εκλογικό σώμα τιμώρησε το κυβερνόν κόμμα, ο κ. Νικολακόπουλος απάντησε «είναι λίγο από όλα: ό,τι έχει συμβεί στη μεσαία τάξη, η εποπτεία, το ύφος της εξουσίας, η προσέγγιση του "τα ξέρω όλα" και η αλαζονεία».
Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει «έτοιμος για μάχη» επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια μάχη μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων που αντιπροσωπεύουν «τους πολλούς» και του παλιού πολιτικού κατεστημένου που οδήγησε την Ελλάδα στο χείλος της οικονομικής κατάρρευσης.
Ωστόσο, λίγοι πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να καλύψει τη διαφορά έναντι της ΝΔ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 600.000 ψηφοφόρους μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015.
«Εάν, όπως αναμένεται, οι Αριστεροί δεχθούν πλήγμα και στις τοπικές εκλογές του Σαββατοκύριακου, οι αναλυτές αναφέρουν ότι το momentum είναι σίγουρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον 51χρονο ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης