Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Το δίλημμα των εθνικών εκλογών είναι ποιος θα κυβερνήσει και με ποιο πρόγραμμα

Τζανακόπουλος: Το δίλημμα των εθνικών εκλογών είναι ποιος θα κυβερνήσει και με ποιο πρόγραμμα
Να μιλήσουμε για το μέλλον, να αντιπαραθέσουμε πολιτικά προγράμματα είπε ο κ.Τζανακόπουλος
Την θέση ότι το δίλημμα των εθνικών εκλογών είναι ποιος θα κυβερνήσει την χώρα και με ποιο πρόγραμμα διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι πρέπει να μιλήσουμε για το μέλλον και να αντιπαραθέσουμε πολιτικά προγράμματα.
Ο κ.Τζανακόπουλος αναφέρθηκε και στην έντονη αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση για τον ορισμό της  ηγεσίας της Δικαιοσύνης.
Όπως είπε, η κυβέρνηση έχει το απόλυτο δικαίωμα να ασκήσει τις αρμοδιότητές της ως τη λήξη της θητείας της, επισημαίνοντας ότι με δεδομένο ότι είχε προηγηθεί η διαδικασία προεπιλογής στο κοινοβούλιο όπου η ΝΔ ψήφισε ορισμένα πρόσωπα ανώτατων δικαστικών λειτουργών, η κυβέρνηση έκανε συγκεκριμένη πρόταση καλώντας τη ΝΔ να συναινέσει στην από κοινού επιλογή των βέλτιστων προσώπων, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της επιλογής από το Υπουργικό Συμβούλιο όπως προβλέπεται.
«Η ΝΔ το αρνήθηκε για πολύ συγκεκριμένους λόγους γιατί θέλει να ακυρώσει τη διαδικασία της προεπιλογής, να την επανεκκινήσει και στη συνέχεια να επιλέξει εκείνα τα πρόσωπα που η ΝΔ τα θεωρεί βέλτιστα» υποστήριξε ο κ.Τζανακόπουλος.
Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση, μετά την άρνηση της αντιπολίτευσης να καθίσει στο τραπέζι, θα προχωρήσει στον ορισμό της ηγεσίας των ανώτατων δικαστικών, απάντησε πως «η κυβέρνηση της χώρας διατηρεί το σύνολο των αρμοδιοτήτων της».
«Η ΝΔ θεωρεί ότι μπορεί να χειραγωγήσει την ελληνική δικαιοσύνη.
Εμείς καλέσαμε σε συναινετική επιλογή - άρα δεν έχουμε καμία τέτοια διάθεση χειραγώγησης εμείς - και η ΝΔ αρνήθηκε να συμμετέχει σε αυτή.
Εκτιμώ ότι νομίζει ότι μπορεί να χειραγωγήσει δικαστές γιατί υπάρχουν πάμπολλες ανοικτές υποθέσεις που αφορούν τη ΝΔ και στελέχη της και εκτιμάμε ότι γι' αυτόν τον λόγο δεν δέχεται τη συναινετική πρόταση που καταθέσαμε.
Αυτό είναι προσβλητικό για τα ίδια τα πρόσωπα των ανώτατων δικαστικών που συμμετείχαν στη διαδικασία και συνολικά τη δικαιοσύνη» υποστήριξε ο κ.Τζανακόπουλος.
Αναφερόμενος στους λόγους της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, ο κ.Τζανακόπουλος είπε ότι σε αυτά τα 3,5 χρόνια επιχείρησε να βάλει μια τάξη στο απόλυτο χάος, να διορθώσει τη δημοσιονομική κατάσταση και να μειώσει την ανεργία και να προστατεύσει ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας που βρισκόταν στη δίνη της ανθρωπιστικής κρίσης.
«Ακριβώς επειδή η προτεραιότητα δόθηκε στο να αποκτήσουν ένα στοιχειωδώς αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, η θέση της μεσαίας τάξης, σταθεροποιήθηκε μεν, ωστόσο δεν καταφέραμε να τη βελτιώσουμε, δεν μπορέσαμε να αρθούμε στο ύψος των προσδοκιών που είχε ένα τμήμα της μεσαίας τάξης από την κυβέρνηση».
«Υπήρξε και υψηλή φορολόγηση και υψηλές ασφαλιστικές εισφορές για συγκεκριμένα τμήματα και πρέπει να δούμε πώς θα δημιουργήσουμε τους όρους, ώστε να προστατεύσουμε και τη μεσαία τάξη, να βιώσει στην καθημερινότητα της τα οφέλη από την ανάκαμψη της οικονομίας» ανέφερε ο κ.Τζανακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης