Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Επιπρόσθετοι δασμοί 5% από τον Ιούνιο σε όλα τα προϊόντα από το Μεξικό

tags :
Trump: Επιπρόσθετοι δασμοί 5% από τον Ιούνιο σε όλα τα προϊόντα από το Μεξικό
Οι δασμοί θα καταργηθούν μόλις επιλυθεί το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης είπε ο Trump
Την πρόθεση του να επιβάλλει πρόσθετους δασμούς 5% σε όλα τα αγαθά και προϊόντα που εισάγονται από το Μεξικό εάν οι μεξικανικές αρχές δεν σταματήσουν την παράνομη μετανάστευση εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
«Ο δασμός σταδιακά θα αυξάνεται ώσπου το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης να επιλυθεί, και τότε οι δασμοί θα καταργηθούν» ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter ο Trump, υποστηρίζοντας ότι η εφαρμογή του μέτρου θα αρχίσει από τις 10 Ιουνίου.
Όπως ανακοίνωσε ο Trump, οι δασμοί θα αυξηθούν κατά 5% τη 10η Ιουνίου, κατά 10% την 1η Ιουλίου, κατά 15% την 1η Αυγούστου, κατά 20% την 1η Σεπτεμβρίου και κατά 25% την 1η Οκτωβρίου αν η μεξικανική κυβέρνηση δεν λάβει μέτρα για να αναχαιτίσει τη ροή των μεταναστών και των προσφύγων.
Όπως ήταν αναμενόμενο υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από το Μεξικό με την κυβέρνηση να χαρακτηρίζει «καταστροφική» την αναγγελία του Trump.
«Αυτό είναι καταστροφικό, αν αυτή η απειλή εφαρμοστεί θα είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα (...)
Αν γίνει αυτό, θα πρέπει να αντιδράσουμε ενεργά», τόνισε ο Jesus Seade, το στέλεχος του μεξικανικού υπουργείου Εξωτερικών που είναι αρμόδιο για τη Βόρεια Αμερική και διαπραγματεύθηκε τη συμφωνία με τις ΗΠΑ και τον Καναδά για το Εμπόριο.
«Είμαστε σε μια καλή στιγμή, κτίζοντας μια καλή σχέση με τις  ΗΠΑ και έρχεται αυτό σαν κρύο ντους» υποστήριξε ο Seade.
Η κίνηση αυτή του Trump εντάσσεται στην προσπάθεια του να αναχαιτίσει το κύμα των μεταναστών και των προσφύγων, που συνεχίζει να μεγεθύνεται παρά τις προσπάθειές του να υψωθεί τείχος στα σύνορα με το Μεξικό και τα άλλα μέτρα που λαμβάνει.
Σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους, 80.000 μετανάστες και πρόσφυγες κρατούνται από τις αμερικανικές αρχές και άλλοι περίπου 4.500 φθάνουν καθημερινά στα σύνορα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης