Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Πειραιώς προετοιμάζεται άμεσα να ανακοινώσει το deal με την Intrum απορρίπτοντας μια…δελεαστική πρόταση 3 δισ της Εθνικής

Η Πειραιώς προετοιμάζεται άμεσα να ανακοινώσει το deal με την Intrum απορρίπτοντας μια…δελεαστική πρόταση 3 δισ της Εθνικής
Γιατί η Πειραιώς απέρριψε την δελεαστική πρόταση της Εθνικής τράπεζας ύψους 3 δισεκ. ευρώ;
Την ερχόμενη εβδομάδα η τράπεζα Πειραιώς θα ανακοινώσει το deal με την Intrum για την διαχείριση 28 δισεκ. προβληματικών δανείων.
Το deal αυτό που περιλαμβάνει πολλές πτυχές
1)Η Intrum για την διαχείριση συνολικά της RBU που διαχειρίζεται τα προβληματικά δάνεια θα πληρώσει στην Πειραιώς 320 εκατ ευρώ.
2)Η Intrum θα ενσωματώσει 1200 εργαζόμενους της Πειραιώς χωρίς να παραβιαστούν οι βασικές συμβάσεις
3)Αμέσως επόμενο βήμα είναι η Πειραιώς να προχωρήσει στην έκδοση ομολογιακού tier 2 με επιτόκιο 9% και με στόχο να συγκεντρώσει 500 εκατ ευρώ.
Το σχέδιο αυτό κυοφορείται εδώ και πολλούς μήνες και φαίνεται ότι έφθασε το πλήρωμα του χρόνου.
Η Πειραιώς αρχές εβδομάδας θα ανακοινώσει το deal αυτό το οποίο αποτελεί μια λύση στα κεφαλαιακά ζητήματα και στην συνολική διαχείριση των προβληματικών δανείων.
Είναι πιθανό η ανακοίνωση του deal να οδηγήσει την κεφαλαιοποίηση στα 1,5 δισεκ. ευρώ της τράπεζας Πειραιώς ή 3,5 ευρώ ανά μετοχή.

Γιατί η Πειραιώς απέρριψε την δελεαστική πρόταση της Εθνικής ύψους 3 δισεκ. ευρώ;

Ενώ η Πειραιώς κλείνει το deal με την Intrum πριν λίγο καιρό η Εθνική τράπεζα υπέβαλλε μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση στην διοίκηση Μεγάλου της τράπεζας Πειραιώς.
Η πρόταση περιλάμβανε τις εξής παραμέτρους
1)Η Εθνική θα αγόραζε 3 δισεκ. ευρώ assets της Πειραιώς τα οποία σε ποσοστό 70% δεν θα ήταν προβληματικά αλλά υγιή assets.
2)H Πειραιώς θα μείωνε το μέσο σταθμισμένο ενεργητικό της οπότε θα βελτιώνονταν οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.
3)Η Εθνική θα πλήρωνε για την αγορά των assets ένα ποσό που αντιστοιχούσε σε 300 εκατ ή στο 60% των κεφαλαιακών αναγκών της Πειραιώς ύψους 500 εκατ ευρώ.
4)Το deal δεν προχώρησε παρ΄ ότι είχαν συμφωνήσει οι εποπτικές αρχές και κυρίως ο SSM ο Μόνιμος Εποπτικός Μηχανισμός των Τραπεζών.
5)Η διοίκηση Μεγάλου της Πειραιώς αποφάσισε να ακολουθήσει ένα άλλο δρόμο καθώς παραμένει προσηλωμένη στην έκδοση του tier 2 ύψους 500 εκατ με επιτόκιο 9% ή οριακά χαμηλότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης