Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό σχεδόν 2 εβδομάδων ο χρυσός - Άνοδος 0,5% στα 1.292,40 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε υψηλό σχεδόν 2 εβδομάδων ο χρυσός - Άνοδος 0,5% στα 1.292,40 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με κέρδη 6,10 δολ. ή 0,5%, στα 1.292,40 δολ. ανά ουγγιά
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (30/5/2019) ο χρυσός, ανερχόμενος μάλιστα σε υψηλό σχεδόν δύο εβδομάδων, με τις ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας να απομακρύνουν τους επενδυτές από τα πιο ριψοκίνδυνα assets και να τους στρέφουν στα πιο ασφαλή καταφύγια.
Η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ - Κίνας συνεχίζεται, με το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου να διαμηνύει σήμερα ότι η χώρα θα παλέψει μέχρι τέλους εάν η Ουάσιγκτον συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση.
«Η Κίνα θα υπερασπιστεί σθεναρά τα εθνικά της συμφέροντα», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ενώ εκφράζεται η ελπίδα ότι «οι ΗΠΑ θα διορθώσει τις λανθασμένες πρακτικές».
Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου υποστηρίζει επίσης ότι η ΗΠΑ έστειλαν αντιφατικά μηνύματα στις εμπορικές συνομιλίες.
Την ίδια ώρα, ορισμένα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την αμερικανική οικονομία αύξησαν τις προσδοκίες για μια μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ρυθμό ελαφρώς ανώτερο των προσδοκιών, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019, μετριάζοντας κάπως τις ανησυχίες για ύφεση.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ρυθμό 3,1% στο πρώτο τρίμηνο, έναντι των αρχικών στοιχείων που έκαναν λόγο για ανάπτυξη 3,2%, ενώ οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει ανάπτυξη 3%.
Ωστόσο, τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι ο δείκτης για τον πληθωρισμό που προτιμά να παρακολουθεί η Fed, ο δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE), αυξήθηκε κατά 1%, αντί της αύξησης 1,3% που είχε αναφερθεί αρχικά.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με κέρδη 6,10 δολ. ή 0,5%, στα 1.292,40 δολ. ανά ουγγιά -το υψηλότερο επίπεδο από τις 15 Μαΐου 2019.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε οριακά στις 98,1 μονάδες, ενώ το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,1% στο 1,114 δολ.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης