Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Παραμένουμε προσηλωμένοι στην πλήρη ένταξη στην ΕΕ - Οι Βρυξέλλες δεν έχουν τηρήσει τις υποσχέσεις τους

Erdogan: Παραμένουμε προσηλωμένοι στην πλήρη ένταξη στην ΕΕ - Οι Βρυξέλλες δεν έχουν τηρήσει τις υποσχέσεις τους
Η έκθεση της Κομισιόν περιγράφει -εκτός από την τουρκική προκλητικότητα σε Αιγαίο και Κύπρο- περιγράφει αναλυτικά την άσχημη κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκία σχετικά με ανθρώπινα δικαιώματα, δικαιοσύνη και Κράτος Δικαίου
Η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στην πλήρη ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρόλο που οι Βρυξέλλες δεν έχουν τηρήσει τις υποσχέσεις τους, δήλωσε σήμερα (30/5/2019) ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, μια ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση μιας επικριτικής για την Άγκυρα έκθεσης της ΕΕ.
Ανακοινώνοντας από την Άγκυρα μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη, ο Erdogan δήλωσε πως οι δικαστές θα απαγορεύουν μόνο «προβληματικά» τμήματα ιστοτόπων, αντί να επιβάλλουν πλήρη απαγόρευση πρόσβασης.
Η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia έχει μπλοκαριστεί στην Τουρκία από το 2017 βάσει ενός νόμου ο οποίος επιτρέπει στις αρχές να απαγορεύουν την πρόσβαση σε ιστοτόπους που θεωρούνται απειλή για την εθνική ασφάλεια.
Ο Erdogan δήλωσε επίσης πως η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στην πολιτική της «μηδενικής ανοχής» στα βασανιστήρια, δύο ημέρες αφού ομάδα δικηγόρων στην Άγκυρα έκανε γνωστό πως πέντε μέλη του προσωπικού του υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν πως υπέστησαν βασανιστήρια και κακομεταχείριση ενώ βρίσκονταν υπό κράτηση.

Η έκθεση της Κομισιόν

Στην έκθεση προόδου της Τουρκίας που συνέταξε η Κομισιόν γίνεται μια πλήρη καταγραφή των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ, με επανάληψη των προειδοποιήσεων κατά της Άγκυρας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αλλά και έκκληση για τήρηση των υποχρεώσεών της για κανονικοποίηση των σχέσεων με την Κυπριακή Δημοκρατία και συμβολή στην επίλυση του Κυπριακού.
Σημειώνεται ότι στην έκθεση περιγράφεται αναλυτικά και την άσχημη κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δικαιοσύνη και το Κράτος Δικαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης