Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Ευελπιστούμε ότι οι σχέσεις μας με την ΕΕ θα ομαλοποιηθούν - Έχουμε κοινούς στόχους

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Ευελπιστούμε ότι οι σχέσεις μας με την ΕΕ θα ομαλοποιηθούν - Έχουμε κοινούς στόχους
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας ζήτησε από τις Βρυξέλλες να προχωρήσουν σε άρση των κυρώσεων που έχουν επιβάλει σε βάρος της Μόσχας
Την ελπίδα του για άμεση ομαλοποίηση των σχέσεων ανάμεσα σε Ρωσία και Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε σήμερα (30/5) ο υπουργός Εξωτερικών της πρώτης, Sergey Lavrov, καλώντας παράλληλα τις Βρυξέλλες να κάνουν την πρώτη κίνηση, προχωρώντας σε άρση των κυρώσεων που έχουν επιβάλει σε βάρος της Μόσχας.
Ειδικότερα, ο κ. Lavrov δήλωσε ότι «ελπίζουμε πως η κοινή λογική θα κυριαρχήσει και σχέση της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιστρέψει πίσω στο φυσιολογικό», προσθέτοντας ότι η σχέση των δύο πλευρών θα «διέπεται από τον σεβασμό προς τα συμφέροντα της άλλης πλευράς».
Μάλιστα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε αυτή την ελπίδα του έχοντας ως δεδομένο ότι «η Ρωσία και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν κοινούς στόχους, από την σταθερή ανάπτυξη μέχρι την αποτελεσματική καταπολέμηση πολλών προκλήσεων».
Σημειώνεται πως πριν από μερικές εβδομάδες ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, είχε δηλώσει ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να αποσύρει τα αντίμετρα που έχει επιβάλει κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εάν οι Βρυξέλλες αποφασίσουν να αποσύρουν τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας.
«Η απάντησή μου δεν θα κάνει χαρούμενους τους Ρώσους γεωργούς, αλλά πρέπει να σας πω ότι εάν αρθούν οι ευρωπαϊκές κυρώσεις, τότε σίγουρα θα πρέπει να καταργήσουμε τα μέτρα που έχουμε επιβάλει από την πλευρά μας, διότι δεν θα υπάρχουν αρχικές αιτίες για την εισαγωγή τους».
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ρωσίας κατέστησε σαφές ότι «οι κυρώσις φέρουν εν τέλει ζημιές σε όλους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης