Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Με ΒΒ αξιολογεί το senior ομόλογο που θα εκδοθεί από το Pillar (Eurobank) η DBRS - Η πρώτη ελληνική τιτλοποίηση που παίρνει rating

tags :
Με ΒΒ αξιολογεί το senior ομόλογο που θα εκδοθεί από το Pillar (Eurobank) η DBRS - Η πρώτη ελληνική τιτλοποίηση που παίρνει rating
Η αξιολόγηση της DBRS για το ομόλογο του Pillar θα παγιωθεί μετά την οριστικοποίηση των παραμέτρων που διέπουν τη συναλλαγή
Η πρώτη ελληνική τιτλοποίηση που παίρνει rating είναι γεγονός, με την DBRS να αξιολογεί το senior ομόλογο που θα εκδοθεί από το Pillar με ΒΒ (low).
Σημειώνεται εδώ ότι η αξιολόγηση είναι απαραίτητη για να ενταχθεί ο τίτλος στο πρόγραμμα APS, όταν αυτό τεθεί σε εφαρμογή.
Όπως επισημαίνει ο οίκος, η αξιολόγηση θα παγιωθεί μετά την οριστικοποίηση των παραμέτρων που διέπουν τη συναλλαγή, με την DBRS να διατηρεί το δικαίωμα της μεταβολής της αξιολόγησης.
Ο τίτλος υποστηρίζεται από ένα χαρτοφυλάκιο ύψους 2 δισ. ευρώ σε ακαθάριστη λογιστική αξία αποτελούμενο από αναδιαρθρωμένα δάνεια και καταγγελλόμενα και μη καταγγελθέντα ελληνικά μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα οποία προέρχονται από την Eurobank.
Το μεγαλύτερο μέρος του δανειακού χαρτοφυλακίου αποτελείται από εξασφαλισμένα στεγαστικά δάνεια που εκταμιεύονται σε ιδιώτες (87% της αξίας ακινήτων από περιουσιακά στοιχεία, 5,2% από ακίνητα ανά μικτές εμπορικές ιδιοκτησίες και το υπόλοιπο 6,4% από ακίνητη περιουσία).
Οι απαιτήσεις πωλούνται από την Eurobank το Pillar.
Ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο είναι εξασφαλισμένο και το 59,9% των δανείων επωφελούνται από ασφάλεια πρώτης κατάταξης.
Τα εξασφαλισμένα δάνεια που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο υποστηρίζονται από ακίνητα που είναι ομοιογενώς κατανεμημένα σε όλη την Ελλάδα, με συγκεντρώσεις στη μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας (46,6% από την αξία των ακινήτων).
Σύμφωνα με την εκτίμηση της DBRS η τιμαριθμική αναπροσαρμογή θα είναι 1,5% ετησίως.
Οι αξιολογήσεις βασίζονται στην ανάλυση της DBRS σχετικά με τις προβλεπόμενες ανακτήσεις της υποκείμενης εξασφάλισης, την ιστορική απόδοση και την εμπειρία του Ειδικού Φορέα, τη διαθέσιμη ρευστότητα για τη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων των τόκων και των εξόδων για τα οχήματα ειδικού σκοπού (SPV), καθώς και τα νομικά και διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της συναλλαγής.
Η βαθμολογία BB (low) της DBRS στηρίζεται στην εκτίμηση ότι έχει υποστεί περικοπές στις εκτιμώμενες συλλογές σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο του Ειδικού Φορέα για το χαρτοφυλάκιο.
Η ανάλυση του επιχειρηματικού σχεδίου από την DBRS βασίζεται στη δομή του νόμου 4605/3029 (Νέος Νόμος Κατσέλη).


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης