Χρηματιστήριο

ΧΑ: Το βλέμμα στραμμένο στις διεθνείς αγορές – Στο επίκεντρο λόγω αποτελεσμάτων Alpha Bank και Eurobank

tags :
ΧΑ: Το βλέμμα στραμμένο στις διεθνείς αγορές – Στο επίκεντρο λόγω αποτελεσμάτων Alpha Bank και Eurobank
Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύουν αποτελέσματα πρώτου τριμήνου οι Alpha Bank και Eurobank και η προσοχή των επενδυτών θα είναι στραμμένη σε αυτές
Στις διεθνείς αγορές παραμένει στραμμένο το ενδιαφέρον των επενδυτών και συγκεκριμένα στις εξελίξεις αναφορικά με τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας.
Πάντως, η αγορά έδειξε καλές αντοχές σήμερα με τους αναλυτές να σημειώνουν πως έχει λόγους να διαφοροποιηθεί αλλά και να τονίζουν τα κρίσιμα τεχνικά επίπεδα τα οποία προσεγγίζουν οι αμερικανικοί δείκτες.
Οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο ενώ μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύουν αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο Eurobank και Alpha Bank.
Σημειώνεται πως η στάθμιση της Eurobank από 3 Ιουνίου θα είναι στο 67% από 81%, ενώ την ίδια μέρα θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,60 ευρώ ανά μετοχή η Aegean (μερισματική απόδοση 7,1%).
 
Eurobank
Λόγω μικτής ψυχολογίας στις αγορές του εξωτερικού περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.
 
Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να χωνέψει τα τρέχοντα επίπεδα τιμών και τα πρόσφατα νέα υψηλά με τις διεθνείς αγορές και τα αποτελέσματα των τραπεζών σήμερα να είναι στο επίκεντρο.
 
Beta
Αρκετή δουλειά έχει η σημερινή μέρα για τα χρηματιστηριακά γραφεία.
Alpha Bank, Eurobank, Lamda Dev. και Σαράντης δημοσιεύουν αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο της χρήσης μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.
Το momentum είναι ισχυρό κρατώντας το δείκτη σε υψηλά σχεδόν 11 μηνών, ο Μάιος έχει σχεδόν τις καλύτερης ημερήσιες συναλλαγές (107 εκατ. ευρώ μέσος ημερήσιος τζίρος) και μάλιστα από τον Δεκέμβρη του 2015 (185 εκατ. ευρώ).
Δεύτερη μέρα συσσώρευσης είναι το πιο πιθανό σενάριο καθώς η αγορά χωνεύει τα βραχυπρόθεσμα κέρδη.
Οι μετοχές της Motor Oil θα παραμείνουν στο επίκεντρο.
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης