Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Creta Farms: Γιατί ο Μάνος Δομαζάκης απέκρυψε την παραίτηση Στρίμπερη για πάνω από ένα μήνα - Τι θα κάνει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

tags :
Creta Farms: Γιατί ο Μάνος Δομαζάκης απέκρυψε την παραίτηση Στρίμπερη για πάνω από ένα μήνα - Τι θα κάνει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Έγκυροι νομικοί κύκλοι λένε ότι η απόκρυψη της παραίτησης μέλους του  ΔΣ  φθάνει στα όρια  της εξαπάτησης του επενδυτικού κοινού
Μηχανορραφίες βυζαντινής εποχής θυμίζουν οι ενέργειες της διοίκησης του Μάνου  Δομαζάκης της Creta Farms αφού αναλαμβάνει πρωτοβουλίες απόκρυψης παραίτησης   μέλους του διοικητικού συμβούλιου για ένα μήνα, παραβιάζοντας επι της ουσίας  την νομοθεσία επι Ανωνύμων Εταιρειών δημιουργώντας εύλογες ανησυχίες προς τους μετόχους της εταιρείας όπως και στα αρμόδια εποπτικά όργανα όπως  είναι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία πρέπει να αναλάβει δράση.
Πιο  αναλυτικά: Οι δύο επιστολές παραίτησης του Αλέξανδρου Στρίμπερ , η ασαφής  αναφορά στις οικονομικές καταστάσεις, η πρωθύστερη ημερομηνία στην έκθεση του διοικητικού συμβουλίου της εισηγμένης εταιρείας από αυτή της δημοσίευσης και το ζήτημα ακυρότητας αποφάσεων από το ελλιπές ΔΣ.
Έγκυροι νομικοί κύκλοι λένε ότι η απόκρυψη της παραίτησης μέλους του  ΔΣ  φθάνει στα όρια  της εξαπάτησης του επενδυτικού κοινού  αλλά και μελών του ΔΣ της CretaFarms κινείται η διοίκηση Μάνου Δομαζάκη καθώς από τα έγγραφα που αποκαλύπτει σήμερα το bankingnews είναι σαφές ότι απέκρυψε για πάνω από ένα μήνα από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές και τους επενδυτές την παραίτηση του δικηγόρου κ. Αλέξανδρου Στρίμπερη από τη θέση του μέλους του ΔΣ.
Ειδικότερα με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Μάνο Δομαζάκη ο δικηγόρος κ. Στρίμπερης υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος του ΔΣ στις 2 Απριλίου του 2019.
Η  αποκάλυψη των παραιτήσεων τις οποίες όπως φαίνεται ο κ. Μάνος Δομαζάκης αγνόησε με αποτέλεσμα ο δικηγόρος να επανέλθει με νέα επιστολή στις 10 Απριλίου δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει σε κανένα ΔΣ της εταιρίας.
Εν τω μεταξύ η CretaFarms δημοσιεύει με καθυστέρηση στις αρχές Μαΐου την οικονομική έκθεση του 2018 και στις οικονομικές καταστάσεις που έχουν ημερομηνία 24 Απριλίου (πρωθύστερη της δημοσίευσης πράγμα που δεν συνηθίζεται) αναφέρονται σε αντικατάσταση του κυρίου Στρίμπερη χωρίς όμως να υπάρχει αναφορά σε ημερομηνία παραίτησης του εν λόγω μέλους του ΔΣ
Ειδικότερα επί λέξει αναφέρεται πως «Στην συνεδρίαση της 24ης Απριλίου το Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε τον Πέτρο Μαραβελάκη του Ευαγγέλου ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος σε αντικατάσταση του Αλεξάνδρου Στρίμπερη».
Κατ ουσίαν δηλαδή, ακόμα κι αν υποτεθεί ότι οι επενδυτές διάβασαν τις οικονομικές, καταστάσεις επί ένα μήνα η εταιρία απέκρυψε την παραίτηση Στρίμπερη από το ΔΣ ενώ επίσημη ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο εστάλη στις 6 Μαίου επ΄αφορμή της απόφασης αντικατάστασης του Κωνσταντίνου Δομαζάκη από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και αυτής του εκτελεστικού μέλους του ΔΣ.
Παρ όλα αυτά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν φαίνεται να ενόχλησε την εταιρία παρά το γεγονός ότι το καταστατικό ορίζει ρητά ότι η παραίτηση υποβάλλεται στον Πρόεδρο του ΔΣ πράγμα που και έκανε ο κ. Στρίμπερης ο οποίος προφανώς έχοντας ανησυχία για τους κινδύνους που διατρέχει έστειλε και τη δεύτερη επιστολή.
Πιθανότατα να γνώριζε ότι μεσολάβησε και νεα συνεδρίαση  του  διοικητικού  συμβουλίου της  εταιρείας  όπου ο ίδιος δεν αντικαταστάθηκε όπου και φαίνεται ότι δεν ενημερώθηκαν τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ για την παραίτησή του και να εμφανίζεται απλά ως απών, ενημέρωση η οποία έπρεπε να γίνει από τον Πρόεδρο Μάνο Δομαζάκη ο οποίος και είχε ενημερωθεί.
Αξίζει  να σημειωθεί  ότι  εγείρεται ζήτημα για τις συνεδριάσεις που μεσολάβησαν καθώς το άρθρο 22 του καταστατικού της εταιρίας προβλέπει την άμεση αντικατάσταση μέλους του ΔΣ που παραιτείται ή πεθαίνει.
Τα γεγονότα αυτά συνθέτουν ένα σκηνικό με το οποίο εγείρονται ζητήματα νομιμότητας των ενεργειών που έγιναν δεδομένου ότι σε ΔΣ που μεσολάβησαν από τη στιγμή της παραίτησης ως αυτή της αντικατάστασης τίθεται ζήτημα ακυρότητας των αποφάσεων λόγω μη εφαρμογής των καταστατικών διατάξεων.   



Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης