Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Αυξάνεται ο κίνδυνος «no-deal Brexit», αλλά παραμένει σε χαμηλά επίπεδα

tags :
Reuters: Αυξάνεται ο κίνδυνος «no-deal Brexit», αλλά παραμένει σε χαμηλά επίπεδα
Σύμφωνα με συγκεντρωτικά στοιχεία του «Reuters», περισσότερες από τις μισές επενδυτικές τράπεζες έχουν αυξήσει τις πιθανότητες για ένα «no-deal Brexit»
Αυξάνεται και πάλι ο κίνδυνος ενός Brexit χωρίς συμφωνία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επενδυτικών τραπεζών, αν και η αποφασιστική αντίθεση του βρετανικού κοινοβουλίου σε μια άτακτη αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ, χωρίς εμπορική συμφωνία, δείχνει ότι η πιθανότητα εξακολουθεί να είναι χαμηλή.
Σύμφωνα με συγκεντρωτικά στοιχεία του «Reuters», περισσότερες από τις μισές τράπεζες έχουν αυξήσει τις πιθανότητες για ένα «no-deal Brexit».
Η αποτυχία της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, να καταλήξει σε έναν συμβιβασμό με τους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς για να περάσει τη συμφωνία της για το Brexit οδήγησε στην ανακοίνωσή της για παραίτηση, με τον ευρωσκεπτικιστή Boris Johnson να είναι το «φαβορί» για να την αντικαταστήσει.
Η BNP Paribas διπλασίασε την πιθανότητα «no-deal Brexit» στο 40%, ενώ η JPMorgan αύξησε τη δική της στο 25% από 15%.


Ωστόσο, όλες οι τράπεζες εκτιμούν ότι οι πιθανότητες «no-deal Brexit» δεν ξεπερνούν το 50%.
Οι περισσότερες τοποθετούν τις πιθανότητες στο φάσμα του 10-25%.
Το βρετανικό κοινοβούλιο αντιτάσσεται συντριπτικά σε μια έξοδο από την ΕΕ χωρίς συμφωνία «διαζυγίου» και θα μπορούσε είτε να προκαλέσει νέες εκλογές μέσω μιας ψηφοφορίας μη εμπιστοσύνης, που θα οδηγήσει σε παράταση της προθεσμίας για το Brexit, είτε να ψηφίσει για την ανάκληση του Brexit, υποστηρίζει ο James Smith στη ING Bank.
Ο Smith τοποθετεί την πιθανότητα «no-deal Brexit» στο 20%.
Επιπλέον, τα ισχυρά κέρδη που αποκόμισαν στις ευρωεκλογές τα κόμματα που τάσσονται υπέρ του Brexit μπορεί επίσης να συνεπάγονται μεγαλύτερες πιθανότητες για ένα δεύτερο δημοψήφισμα -ή καθόλου Brexit, υποστηρίζουν άλλοι αναλυτές.
Η Goldman Sachs τοποθετεί την πιθανότητα «no-deal Brexit» στο 40%.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης