Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Samsung: Δύο νέα USB για ταχεία φόρτηση

tags :
Samsung: Δύο νέα USB για ταχεία φόρτηση
Ανταποκρίνονται στις τελευταίες προδιαγραφές USB-PD 3.0
Η Samsung Electronics Co., Ltd., παγκόσμιος ηγέτης στην προηγμένη τεχνολογία ημιαγωγών, ανακοίνωσε σήμερα δύο νέους USB Type-C controllers για μετασχηματιστές ρεύματος (Power Delivery - PD), τους SE8A και MM101.
Οι νέοι PD controllers θα δώσουν τη δυνατότητα στους φορτιστές ρεύματος να επικοινωνήσουν με τη συσκευή, για να παρέχουν τη μέγιστη δυνατή ισχύ για πιο αποτελεσματική φόρτιση μέσω εξουσιοδοτημένων προϊόντων.
Και τα δύο chips έχουν ενσωματωμένο Flash (eFlash) που επιτρέπει την ευελιξία της τροποποίησης του firmware, για να ανταποκριθεί στις τελευταίες προδιαγραφές και να παρέχει ενέργεια μέχρι 100 watts (W, 20V/5A). Ο SE8A είναι ο πρώτος PD controller στη βιομηχανία με ενσωματωμένο Secure Element, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας στους PD controllers.
Οι νέοι PD controllers ανταποκρίνονται στις πιο πρόσφατες USB προδιαγραφές ταχείας φόρτισης, USB-PD 3.0, που αντιμετωπίζει τις προκλήσεις συμβατότητας και αποτελεσματικότητας σε ένα εύρος κινητών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών. Ενίοτε, οι προκλήσεις αυτές μπορεί να είναι υπεύθυνες για την αργή φόρτιση της συσκευής ή να θέσουν σε κίνδυνο τον κύκλο ζωής της μπαταρίας. Οι αποτελεσματικές και ασφαλείς λειτουργίες ταχείας φόρτισης αναμένεται να ωφελήσουν τους καταναλωτές σε μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών λόγω της ανάγκης για γρήγορη ανάπτυξη λύσεων που θα εξασφαλίζουν την λειτουργική ισχύ της συσκευής τους.
«Επιπλέον των έξυπνων λειτουργιών και των μεγαλύτερων, σε χωρητικότητα, μπαταριών, οι καινοτόμες λύσεις φόρτισης μας επιτρέπουν να κάνουμε περισσότερα μέσω των κινητών συσκευών μας. Στο πλαίσιο της τάσης αυτής, αυξάνεται η ζήτηση μετασχηματιστών ρεύματος που μπορούν να φορτίσουν γρήγορα συσκευές ενώ παράλληλα εξασφαλίζουν ασφάλεια έναντι μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης», δήλωσε ο Ben K. Hur, Senior Vice President του System LSI Marketing στη Samsung Electronics. «Οι controllers MM101 και SE8A της Samsung με ενισχυμένη ασφάλεια δεν θα παρέχουν απλώς αυξημένη και ασφαλέστερη ταχύτητα φόρτισης, αλλά θα εμπλουτίσουν τις εμπειρίες κινητών συσκευών του αύριο».
Ο MM101 υποστηρίζει συμμετρικό αλγόριθμο κρυπτογράφησης, τον Advanced Encryption Standard (AES), για ταυτοποίηση προϊόντος και περιλαμβάνει αισθητήρα υγρασίας για ασφαλέστερες συνθήκες φόρτισης.
Ο SE8A της Samsung είναι η πρώτη λύση της βιομηχανίας που συνδυάζει ένα PD controller και Secure Element (ισοδύναμο του CC EAL5+) σε ένα μόνο chip. Έτσι παρέχει επιπλέον επίπεδα ασφαλείας, όπως αποθήκευση κλειδιού ασφαλείας, κρυπτογράφηση και αποκωδικοποίηση ευαίσθητων δεδομένων σε υψηλή μορφή συμπίεσης μέσα στη συσκευή. Ο SE8A υποστηρίζει Πιστοποίηση USB Type-C, ένα πρόγραμμα πιστοποίησης για φορτιστές και συσκευές USB Type-C που εμποδίζουν την κακή χρήση μη εξουσιοδοτημένων προϊόντων. Με ενισχυμένη λειτουργία ασφάλειας, ο SE8A παρέχει νέα είδη περιεχομένου και υπηρεσιών που μπορούν να προσαρμοστούν σε επίπεδο brand, τοποθεσίας ή κατάστασης,
Με τη δυνατότητα υποστήριξης ισχύος μέχρι 100W σε σχέση με τους συνηθισμένους φορτιστές για smartphone, οι φορτιστές της Samsung με PD controllers μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε smartphones, tablets, laptops και οθόνες.  
Για επιπλέον ασφάλεια, και τα δύο chips διαθέτουν προστασία από τις τάσεις του ρεύματος.
Ο MM101 είναι διαθέσιμος για δειγματισμό ενώ ο SE8A βρίσκεται σε μαζική παραγωγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης