Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Scope: Αυξάνεται η αβεβαιότητα στο Ην. Βασίλειο – Απώλειες άνω του 1% του ΑΕΠ από το 2016

Scope: Αυξάνεται η αβεβαιότητα στο Ην. Βασίλειο – Απώλειες άνω του 1% του ΑΕΠ από το 2016
Έκθεση της Scope Ratings για το Ηνωμένο Βασίλειο 
Η παραίτηση της πρωθυπουργού Theresa May, έπειτα από μια ταραχώδη τριετή θητεία, επεκτείνει περαιτέρω την αβεβαιότητα που έχει κοστίσει τη βρετανική οικονομία περισσότερο από το 1% του ΑΕΠ μετά το δημοψήφισμα του Ιουνίου 2016, αναφέρει σε έκθεσή της η Scope Ratings.
Όπως σημειώνει ο οίκος, αφού υπενθυμίσει και τα πρόσφατα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, οι κίνδυνοι αυξάνονται για την οικονομία του νησιού, δεδομένου ότι η επερχόμενη αλλαγή στην ηγεσία της χώρας ενδέχεται να παρατείνει τον χρόνο για το Brexit.
«Η παρατεταμένη οικονομική αβεβαιότητα και οι ανανεωμένες ανησυχίες για το Brexit θα επεκτείνουν την επιβράδυνση στην ανάπτυξη του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω καθυστερημένων, αν όχι ακυρωμένων, επενδύσεων.
Η προοπτική μιας τρίτης επέκτασης του άρθρου 50 έως τις 31 Οκτωβρίου αυξήθηκε. (…)
Υπάρχει, εξάλλου, περιορισμένη επιθυμία για περαιτέρω διαπραγματεύσεις εκ μέρους της ΕΕ, οι όροι των οποίων λήγουν τον Νοέμβριο.
Μια ακόμη επέκταση του άρθρου 50 είναι δυνατή ακόμη και αν ο επόμενος Βρετανός πρωθυπουργός είναι πρόθυμος να διευκολύνει την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ έως τις 31 Οκτωβρίου», αναφέρει ο οίκος, σχολιάζοντας πως η εντολή των πολιτών στο δημοψήφισμα του 2016 «φθείρεται» με την πάροδο του χρόνου.
Ενδεικτικά, οι δημοσκοπήσεις από τα μέσα του 2017 κι έπειτα, έδειξαν πλειοψηφία για το «Remain».
Η Scope «βλέπει» την ανάπτυξη του Ηνωμένου Βασιλείου στο 1,4% και 1,3% το 2019 και 2020, αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης