Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πορτογαλία: Εκδίδει 3ετές ομόλογο σε γουάν - Στόχος η προσέλκυση Κινέζων θεσμικών επενδυτών

Πορτογαλία: Εκδίδει 3ετές ομόλογο σε γουάν - Στόχος η προσέλκυση Κινέζων θεσμικών επενδυτών
Η Πορτογαλία είναι πρόθυμη να «πληρώσει υψηλό επιτόκιο» στους Κινέζους επενδυτές, καθώς θεωρεί ότι αυτό θα έχει μακροπρόθεσμο όφελος για την οικονομία της
Η πρώτη χώρα της Ευρωζώνης που εκδίδει ομόλογο σε γουάν είναι η Πορτογαλία, σε μία προσπάθεια να προσελκύσει τους Κινέζους επενδυτές, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.
Πρόκειται για 3ετές «ομόλογο Panda» αξίας 289 εκατ. δολαρίων (ή δύο δις. γουάν) και αποκλειστικός στόχος είναι η προσέλκυση Κινέζων θεσμικών επενδυτών, ενώ η πώληση ξεκίνησε σήμερα 29 Μαΐου 2019 και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019.
Από την πλευρά του ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών, Ricardo Mourinho Félix είχε δηλώσει πρόσφατα σε συνέδριο ότι τα υψηλότερα επιτόκια που θα πληρώσει η Πορτογαλία, σε σχέση με τις αρνητικές αποδόσεις για τα αντίστοιχης διάρκειας ομόλογα σε ευρώ, αποτελούν μέρος του κόστους «για την εισαγωγή σε νέα μεγάλη αγορά με υψηλή ρευστότητα».
Παράλληλα η επικεφαλής της πορτογαλικής υπηρεσίας διαχείρισης δημόσιου χρέους (IGCP) Cristina Casalinho, επεσήμανε ότι η Λισσαβόνα είναι πρόθυμη να πληρώσει ένα «σημαντικά υψηλότερο επιτόκιο» για τα κινεζικά ομόλογα, αλλά η έκδοση θα έχει μακροπρόθεσμα οφέλη.
«Η Κίνα έχει το υψηλότερο ποσοστό αποταμίευσης στον κόσμο και στο μέλλον θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις διεθνείς αγορές» ανέφερε σε συνέδριο στη Λισαβόνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης