Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Με επιτυχία και θετικές εντυπώσεις ολοκληρώθηκε η πρώτη Έκθεση για ΑΜΕΑ AlterWeekend 2019

tags :
Με επιτυχία και θετικές εντυπώσεις ολοκληρώθηκε η πρώτη Έκθεση για ΑΜΕΑ AlterWeekend 2019
Με επιτυχία και θετικές εντυπώσεις ολοκληρώθηκε η πρώτη Έκθεση για ΑΜΕΑ AlterWeekend 2019
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη έκθεση για ΑΜΕΑ  Alterweekend 2019 υπό τη διοργάνωση της ΔΕΘ-HELEXPO στο HELEXPO MAROUSSI το τριήμερο 10 έως 12 Μαΐου, φιλοξενώντας εναλλακτικές εκδηλώσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης πολιτισμού και αθλητισμού.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες είχαν την ευκαιρία στα πλαίσια της Έκθεσης να γνωρίσουν μια σειρά από καινοτόμα προϊόντα, να δοκιμάσουν  συγκεκριμένες υπηρεσίες αλλά και να απολαύσουν πλήθος από ξεχωριστές αθλητικές, θεσμικές, πολιτιστικές και συνεδριακές δράσεις.
Ειδικότερα, στο αθλητικό μέρος το κοινό απόλαυσε τη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ξιφασκίας με Αμαξίδιο 2019, τις παρουσιάσεις παραολυμπιακών αθλημάτων από την ΕΑΟΜ ΑμεΑ (boccia, μπάντμιντον, τζούντο, κτλ.) αλλά και τους αγώνες επίδειξης καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο από την ΟΣΕΚΑ, που είχαν ιδιαίτερη ανταπόκριση. Παράλληλα, ξεχωριστό σημείο της διοργάνωσης αποτέλεσε η ομιλία   των υποψηφίων Δημάρχων Αθηναίων αναφορικά με την Αθήνα και την προσβασιμότητα που προσφέρει.
Το επιτυχές τριήμερο του Alterweekend 2019 πλαισιώθηκε επιπλέον από προβολή ταινίας με δυνατότητα παρακολούθησης από τυφλούς και κωφούς, καθώς και από ξεχωριστές παραστάσεις από ομάδες καλλιτεχνών ΑμεΑ, ενώ η ολοκλήρωσή του επισφραγίστηκε από ενδιαφέρουσες ομιλίες εστιασμένες σε επίκαιρα ζητήματα αλλά και στην ενημέρωση του κοινού για προβλήματα των ΑμεΑ, που αποτελούν παγκοσμίως το 10% του πληθυσμού.
Το Alterweekend 2019 απευθυνόμενο σε ΑμεΑ και όχι μόνο αποτέλεσε ένα δυναμικό πρόγραμμα πολυποίκιλων δράσεων, που με θέρμη αγκάλιασε το κοινό.
Το AlterWeekend 2019 τέλεσε υπό την Αιγίδα του Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ) και του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ). Χορηγοί Επικοινωνίας ήταν η ΕΡΤ, το Πρώτο Πρόγραμμα 105,8 και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101,8.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης